از آگاهی تا عمل؛ تلاشهای فیروزه برای محافظت از اطفال
سمنگان، افغانستان (۱۸ عقرب ۱۴۰۳) – فیروزه منانزاده، مبلغ اجتماعی و واکسیناتور بخش واکسیناسیون شفاخانه ولایتی سمنگان، میگوید که تلاش میکند از طریق آگاهیرسانی، اطفال را از مرض پولیو و دیگر امراض خطرناک مصون نگه دارد.
فیروزه منانزاده ۲۵ ساله که اصالتاً اهل ولایت بلخ است، پس از فراغت از مکتب، در رشته قابلگی و سپس برای دو سال در رشته طب پوهنتون بلخ درس خوانده است. او پس از محروم شدن از ادامه تحصیل، از یک سال به این سو به عنوان مبلغ اجتماعی و واکسیناتور در شفاخانه ولایتی سمنگان کار میکند.
فیروزه هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۲ بعد از ظهر در بخش واکسیناسیون این شفاخانه به خانوادهها درباره خطرات فلج اطفال و دیگر امراض و اهمیت واکسین آگاهی میدهد و همچنین اطفال را واکسین میکند.
او میگوید به بخشهای مختلف این شفاخانه میرود و مادران را در مورد امراض مختلف به ویژه فلج اطفال آگاه میسازد و آنان را مطلع میکند که این مرض چقدر خطرناک است، چگونه شیوع مییابد و اطفال چگونه به آن مبتلا میشوند و راههای جلوگیری از آن چیست.
او اضافه میکند که هرچند در ولایت سمنگان در زمینه آگاهی عمومی پیشرفتهایی صورت گرفته است، اما هنوز هم برخی مادران به دلیل ممانعت بزرگان خانواده، نمیتوانند اطفالشان را واکسین کنند.
فیروزه میگوید که حتی در بعضی موارد با بزرگان خانوادهها تماس میگیرد و اطلاعات جامع درباره فلج اطفال و سایر مرضها به آنان ارائه میدهد تا آنها را ترغیب کند که اطفالشان را واکسین کنند.
فیروزه هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۲ بعد از ظهر در بخش واکسیناسیون این شفاخانه به خانوادهها درباره خطرات فلج اطفال و دیگر امراض و اهمیت واکسین آگاهی میدهد و همچنین اطفال را واکسین میکند. © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
او داستانی را نقل میکند: «یک روز در بخش واکسیناسیون شفاخانه بودم، میخواستم به طفلی واکسین فلج اطفال بزنم، اما مادرش امتناع میکرد و میگفت که شوهرش واکسین را قبول ندارد. مجبور شدم که به شوهرش زنگ بزنم. او به شفاخانه آمد و از نزدیک درباره خطرات مرض فلج اطفال و فواید واکسین آگاه شد و وقتی که متوجه شد، با خوشرویی پذیرفت که طفلشان واکسین شود.»
فیروزه میافزاید که توانسته است در مدت کوتاهی با چهار خانواده که واکسین را قبول نمیکردند، صحبت کند و آنها را با استفاده از دانش، مهارت و بردباری خود متقاعد کند که اطفالشان را واکسین کنند تا از فلج اطفال نجات یابند.
خالینا بیگزاده، همکار ۲۴ ساله فیروزه نیز وظیفه مشابهی را انجام میدهد و همیشه علاوه بر آگاهیدهی به مادران، اطفال را در برابر فلج اطفال و سایر امراض واکسین میکند.
او به تأثیر آگاهیرسانی در خصوص اهمیت واکسین فلج اطفال اشاره میکند: «بسیاری از مادرانی که اطفال خود را برای واکسین به اینجا میآورند، شهرنشین و باسواد هستند و درباره فواید واکسین فلج اطفال و خطرات ویروس آن اطلاعات کافی دارند. همین مادران سپس در محلههای خود به دیگر مادران آگاهی میدهند که واکسین چقدر ضروری است. این اقدام به افزایش پوشش واکسین در مناطق مختلف کمک کرده است.»
عزتالله، باشنده منطقه کارته خراسان در شهر ایبک و پدر سه فرزند، میگوید که همیشه به همسرش سفارش کرده که اطفال را در برابر فلج اطفال واکسین کند.
خالینا بیگزاده، همکار ۲۴ ساله فیروزه نیز وظیفه مشابهی را انجام میدهد و همیشه علاوه بر آگاهیدهی به مادران، اطفال را در برابر فلج اطفال و سایر امراض واکسین میکند. © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
او اضافه میکند که واکسین تنها راه نجات اطفال از فلج است و همیشه در محله خود با رضاکاران و کارکنان صحی همکاری میکند تا همه اطفال محله در برابر فلج اطفال واکسین شوند.
او میگوید: «همه مادران و پدران باید مثل من اطفال خود را به موقع واکسین کنند تا آنها هم از امراض در امان بمانند.»
داکتر غلامصدیق حلیمی، رئیس شفاخانه ولایتی سمنگان، تلاشهای واکسیناتورهای زن این شفاخانه را ستایش میکند و میگوید که آنها در خط مقدم مبارزه با فلج اطفال قرار دارند و توانستهاند هزاران طفل را از فلج دائمی نجات دهند.
او میگوید: «بخش واکسیناسیون یکی از بخشهای فعال شفاخانه ولایتی سمنگان است. واکسیناتورها هر روز در این بخش با صبر و حوصله اطفال را واکسین میکنند و تلاش میکنند که هیچ طفلی از این روند محروم نماند.»
به گفته داکتر حلیمی، در این بخش به اندازه کافی واکسین فلج اطفال وجود دارد و هیچ مانع یا محدودیتی در روند واکسین اطفال نیست.
واکسیناسیون اطفال در برابر ویروس فلج اطفال نه تنها برای سلامت فردی آنها مهم است، بلکه برای سلامت جامعه نیز ارزش بسیار زیادی دارد. حتی یک غفلت کوچک میتواند جان بسیاری از اطفال را به خطر بیندازد.
عبدالصبور سیرت، افغانستان عاری از پولیو