مشارکت فعال واکسیناتورهای زن در کمپاین واکسیناسیون پولیو در فاریاب
عبدالصبور سیرت
بلخ، افغانستان (۲۳ حمل ۱۴۰۳) – غنچه جورهزاده و یاسمین محمدی از جمله صدها زن واکسیناتور هستند که در کوچه های شهر میمنه در ولایت فاریاب خانه به خانه می روند و از سران خانوادهها می خواهند که کودکان شان را برای دو قطره واکسین پولیو از خانه بیرون نمایند.
هر دو رضاکاران یاد شده به هدف محافظت از کودکان در برابر پولیو یا فلج اطفال کار و تلاش مینمایند.
غنچه جورهزاده و یاسمین محمدی از جمله صدها زن واکسیناتور هستند که در کوچه های شهر میمنه در ولایت فاریاب خانه به خانه می روند و از سران خانواده ها می خواهند که کودکان شان را برای دو قطره واکسن پولیو از خانه بیرون نمایند. © افغانستان عاری از پولیو /۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
غنچه جورهزاده که حجاب سیاه و چادر خاکستری بر تن دارد، صندوق واکسین را بر شانه نموده کوچه به کوچه به دنبال کودکان است تا هیچ کودکی از واکسین پولیو باز نمانند
غنچه جورهزاده می گوید هدفش این است که هیچ کودکی در مناطق تحت مسئولیتش از واکسین پولیو یا فلج اطفال محروم نشود.
او که از شش سال گذشته با برنامه ملی محو پولیو همکاری می کند، خرسند است که نسبت به گذشته در سطح آگاهی مردم پیشرفت چشمگیری صورت گرفت است.
وی گفت: «من با برنامه ملی محو پولیو در شهر میمنه کار می کنم، در گذشته بسیاری از خانواده ها از تطبیق واکسین پولیو به فرزندان شان انکار می کردند اما در نتیجه تلاش ها پیهم ما، هماهنگ کننده های برنامه، سوپروایزران و داکتران راضی شدند تا به اطفال شان واکسین پولیو تطبیق نمایند.
غنچه جورهزاده با کمک همکارش یاسمین محمدی به کودکی واکسین می دهد. © افغانستان عاری از پولیو /۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
جورهزاده همچنین می گوید که فلج اطفال یک بیماری صعب العلاج است که فقط با دو قطره واکسین قابل پیشگیری است، بنا بر این بسیار مهم است که خانواده ها تمام کودکان زیر پنج سال خود را به طور منظم واکسین کنند.
وی گفت: «فلج اطفال مانند سایر بیماری ها نیست، زیرا هیچ درمان ندارد، توصیه ما به خانواده ها این است که در هنگام مراجعه رضاکاران به منازل خود، به آنها کمک کنند و فرزندان خود را برای واکسین پولیو به آنها بیاورند.»
یاسمین محمدی، همکار غنچه جورهزاده، رضاکار دیگری است که از چهار سال بدینسو به عنوان واکسیناتور با برنامه ملی محو پولیو وظیفه انجام می دهد.
وی همچنان می گوید که تعداد خانواده های انکاری نسبت به سال های گذشته کاهش یافته است و بسیاری از والدین مشتاق واکسین کردن فرزندان خود هستند..
وی گفت: «دو سال پیش برخی خانواده ها از واکسین پولیو برای اطفال شان خودداری می کردند اما اخیراً آگاهی مردم از فواید این واکسین افزایش یافته و اکنون خانواده ای نیست که مانع تطبیق واکسین باشند.»
او از پدران و مادران خواست تا کودکان خود را در هر کمپاین واکسین کنند تا از بیماری خطرناک پولیو یا فاح اطفال محافظت شوند.
غنچه جورهزاده پس از واکسین انگشت کودک را نشانی می کند. © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
فضل هادی فاروقی رییس صحت عامه فاریاب می گوید که تیم های صحی واکسین پولیو را به تمام نقاط این ولایت میرساند و در هر مرحله از این کمپاین حدود ۶۰۰ هزار کودک را واکسین می کنند.
وی افزود: همه تیم های صحی و به ویژه رضاکاران به عنوان کارگران خط مقدم برای از بین بردن بیماری پولیو به شدت مبارزه می کنند و با اسب و مرکب در این ولایت می گردند تا هیچ کودکی از واکسین محروم نشود.
پولیو/فلج اطفال یک بیماری خطرناک است که در سایر نقاط جهان ریشه کن شده است، اما همچنان زندگی کودکان در افغانستان و پاکستان را تهدید می کند.