تابش شیرزاد: نمونه زنده از شجاعت و استقامت
عبدالصبور سیرت
بلخ، افغانستان (۲۷ حوت ۱۴۰۲) – تابش شیرزاد ۲۲ ساله نمونه زنده ای است از اینکه چطور اراده، شجاعت و پشتکار می تواند بر ناتوانی جسمانی غلبه کند.
او که باشنده منطقه پشت باغ ولسوالی دهدادی ولایت بلخ است، هفت سال پس از تولدش به مرض فلج اطفال مبتلا شده و هر دو پاهایش فلج شده است.
به همین دلیل هشت سال او را مانند یک زندانی در اتاق نگه داشتند و در این مدت با سختی های زیادی زندگی کرد و نمی دانست که اگر خانه را ترک کند مردم با او چگونه رفتار می کنند.
اما تابش گفت که با وجود سختی ها ناامید نشد و برای رسیدن به اهدافش تلاش کرد.
او مکتب را در قریه خود آغاز و به پایان رساند، که در حال حاضر در پوهنځی کامپیوتر ساینس در یک پوهنتون خصوصی تحصیل می کند.
تابش علاوه بر این که رهبری جوانان منطقه خود را به عهده دارد می گوید: او در سه سال گذشته به عنوان سوشل موبلایزر/مبلغ با فلج اطفال کار کرده است.
تابش که رهبری جوانان منطقه خود را نیز بر عهده دارد می گوید، از سه سال به این سو به عنوان سوشل موبلایزر/ مبلغ در پروګرام محو پولیو کار می کند.
تابش شیرزاد با کمک پایروان خود خانه به خانه می رود تا آن خانواده ها را راضی نماید که شکار معلومات نادرست شده و اطفال خود را واکسین نمی نمایند © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۲/ عبدالصبور سیرت
به گفته تابش، هدف او از این کار اینست که اطفال دیگر مانند وی به این مرض لاعلاج مبتلا نشوند و معلول نگردند.
او به کمک پایروان خود خانه به خانه می رود تا آن خانواده را راضی نمایند که تحت تاثیر معلومات نادرست قرار گرفته اند و اطفال خود را واکسین نمی کنند.
او می گوید: « انگیزه کار من در پروگرام محو پولیو این است، که من به این مرض لاعلاج مبتلا شده ام و می خواهم اطفال عزیز وطنم به این مرض مبتلا نشوند، به پاهای خود راه بگردند، بازی نمایند، درس بخوانند و آینده خود را بسازند.»
تابش می گوید، مرض پولیو از مرگ کرده خطرناک هست، وقتی یک فرد فوت می کند زندگی او خاتمه پیدا می کند ولی شخص مبتلا به پولیو هر روز می میرد.
تابش شیرزاد با همکارانش به سوی آگاهی مردم © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۲/ عبدالصبور سیرت
تابش له خلکو غوښتنه کوي څو خپلو ماشومانو ته د دوه څاڅکي واکسین په ورکولو هغوی له تلپاتي معلولیت څخه وژغوري.
د تابش تر څنګ د نوموړي تره وحیدالله هم د پولیو له منځه وړلو پروګرام کې د رضاکار په توګه کار کوي.
نوموړی وایي، وراره یې تابش په اووه کلنۍ کې په دغې ناروغۍ اخته شو، هغه مهالل دوی په هېواد کې دننه او بهر د هغه د درملنې ډېرې هڅې وکړې خو بې ګټې وې.
هغه زیاتوي، کله چې پوه شول پولیو ناروغۍ درملنه نه لري نو هڅه یې وکړه له تابش سره په ګډه د پولیو ناروغۍ د له منځه وړلو په موخه رضاکارانه کار وکړي او هرې کورنۍ ته دا پیغام ورسوي چې دوه څاڅکي واکسین مو ماشومان له دغې بدمرغې ناروغۍ ژغورلای شي.
تابش از مردم می خواهد که به اطفال خود دو قطره واکسین بدهند تا از معلولیت دایمی نجات پیدا کنند© افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۲/ عبدالصبور سیرت
دوست تابش، سید محمد یزدان پرست می گوید، دوستش تابش شیرزاد که به مرض فلج اطفال مبتلاست، با کردار خود ثابت کرده است که با اراده، شجاعت و پشتکار می توان بر ناتوانی جسمانی غلبه کرد.
وی گفت: «تابش در جامعه نقش مهمی ایفا می کند، او با وجود درد و رنجی که دارد به مردم آگاهی می دهد تا اطفال خود را واکسین کنند تا به سرنوشت او دچار نشوند.»
وی می افزاید، متأسفانه هنوز هم والدینی در کشور هستند که به اطفال خود واکسین ضد مرض پولیو را نمی دهند.
به باور او، والدین که به اطفال خود واکسین نمی دهند بدترین دشمن اولاد خود هستند چون یک بی پروایی کوچک می تواند اطفال را به معلولیت دایمی مبتلا کند که جز پشیمانی نتیجه دیگری ندارد.
افغانستان و پاکستان از جمله کشورهایی در جهان هستند که در آن فلج اطفال هنوز یک تهدید بزرگ برای زندگی اطفال است.