واکسین پولیو؛ امیدی نو برای اطفال خانوادههای بیجاشده غور
غور، افغانستان (۴ قوس ۱۴۰۳) – در دشتی که با کوههای بلند و دشوارگذر احاطه شده است، صدها خیمه برپا شدهاند؛ اینجا اقامتگاه موقتی خانوادههایی است که سیلابهای ویرانگر تمام داروندارشان را از بین برده است.
این کمپ بیجاشدگان داخلی در شرق مرکز ولایت غور، فیروزکوه، قرار دارد؛ جایی که علی احمد ۳۷ ساله همراه با همسر و چهار فرزندش، از جمله جواد چهارساله و زینب یکونیم ساله، زندگی میکند.
بیجاشدن پس از فاجعه
علی احمد و خانوادهاش در اوایل سال روان، پس از جاری شدن سیلابهای شدید در ولسوالی مرغاب، مجبور شدند خانه و زمینشان را ترک کنند.
او اکنون همراه با حدود ۵۰۰ خانوادهی دیگر در این کمپ زندگی میکند؛ جایی که امکانات زندگی محدود است و امراض مثل پولیو زندگی اطفال را تهدید میکند.
اما تلاشهای تیمهای صحی و واکسیناتورها باعث شده است که اطفال زیر پنج سال این کمپ به طور منظم واکسین پولیو دریافت کنند.
علی احمد قدردان این خدمات است و باور دارد که واکسین فرزندانش را در برابر ویروس پولیو مصون ساخته و برایشان امید آیندهای روشن داده است.
او میگوید: «تیمهای واکسین همیشه به کمپ میآیند و اطفال را واکسین میکنند، این کار فرزندانم را از ویروس پولیو مصون نگه داشته است.»
داکتر بصیر احمد پیکار، متخصص امراض اطفال در غور، با توجه به شرایط دشوار زندگی در این کمپ تأکید میکند که کمپاینهای واکسیناسیون باید ادامه یابد.
او میگوید: «اطفال بیجاشده نسبت به دیگران آسیبپذیری بیشتری دارند، اگر آنها به طور منظم واکسین نشوند، احتمال ابتلا به ویروس پولیو وجود دارد، علاوه بر آن، رفتوآمد از ولسوالیهای مختلف به این کمپ، خطر انتقال و انتشار ویروس پولیو را افزایش میدهد.»
او میافزاید که واکسیناسیون منظم، سیستم معافیت اطفال را تقویت کرده و از انتقال و شیوع ویروس جلوگیری میکند.
عبدالستار موفق، رئیس صحت عامه غور، میگوید اکثر اطفالی که در این کمپ زندگی میکنند به طور پیوسته واکسین پولیو دریافت کردهاند.
او میافزاید: «هدف ما این است که از انتقال ویروس پولیو به غور و بهویژه به کمپهای بیجاشدگان داخلی جلوگیری کنیم، تیمهای صحی به طور منظم وظایفشان را انجام میدهند و اطفال را واکسین میکنند.»
او همچنین تأکید میکند: «این حق طبیعی اطفال است که از خطر ویروس پولیو مصون باشند تا آیندهای روشن داشته باشند، به همین دلیل، وظیفهی تیمهای صحی است که اطفال را به طور منظم واکسین کرده و از شیوع ویروس پولیو جلوگیری کنند.»
داستان علی احمد و فرزندانش تنها یکی از صدها نمونهای است که نشان میدهد واکسین پولیو چگونه در شرایط دشوار زندگی اطفال را حفظ و آیندهشان را مصون میسازد.
همکاری خانوادهها با تیمهای صحی و واکسیناتورها نه تنها سلامت اطفال را تضمین میکند، بلکه به آنها امید به آیندهای روشن میبخشد.
مرضیه فروتن، افغانستان عاری از پولیو