مبارزه با پولیو؛ تلاشهای رضاکاران برای محافظت از اطفال
هلمند، افغانستان (۲۳ عقرب ۱۴۰۳) – تلاشهای عبدالکریم برای محافظت از اطفال در برابر مرض پولیو در ولسوالی گرشک ولایت هلمند نمونهای از تعهد به خدمت به جامعه است.
وی که ۴۰ سال عمر دارد، از هفت سال بهاین سو بهحیث رضاکار در کمپاینهای واکسیناسیون پولیو فعالیت میکند.
عبدالکریم میگوید، بهعنوان یک عضو جامعه، میدید که اطفال منطقه با تهدید مرض پولیو روبرو هستند و برای رهایی از این آفت باید واکسین به آنها رسانده شود. این احساس باعث شد او بهعنوان واکسیناتور در کمپاینهای پولیو آغاز به فعالیت کند.
او میگوید وظیفهاش تنها واکسین کردن اطفال نیست، بلکه آگاهسازی مردم درباره خطرات مرض پولیو و اهمیت واکسین نیز بخشی از مسئولیتهای اوست.
عبدالکریم میگوید: «در هفت سال گذشته که بهعنوان رضاکار در کمپاینهای پولیو کار میکنم، نهتنها هزاران طفل را در برابر مرض پولیو واکسین کردهام، بلکه دهها خانوادهای را که بهدلیل اطلاعات نادرست و شایعات، از واکسین کردن فرزندان خود امتناع میکردند، به واکسیناسیون تشویق کردهام.»
چالشها و دستاوردها
در منطقهای که سطح آگاهی مردم پایین است و بهراحتی تحت تأثیر اطلاعات نادرست و شایعات قرار میگیرند، مبارزه با مرض پولیو کار آسانی نیست.
عبدالکریم میگوید، بسیاری از مردم بهدلیل کمبود آگاهی و دسترسی نداشتن به اطلاعات دقیق، دچار تردیدها و نگرانیهایی درباره واکسین پولیو میشوند و از واکسین کردن فرزندان خود خودداری میکنند.
او میافزاید: «این مشکل نهتنها مانعی بزرگ در برابر کار ماست، بلکه زمینه را برای شیوع ویروس پولیو فراهم کرده است که نتیجه آن افزایش موارد مثبت پولیو در سالهای اخیر بوده است.»
اما او تأکید میکند: «من و دیگر رضاکاران تلاش میکنیم تا شک و تردیدهای مردم را برطرف کنیم و آنها را از خطرات مرض پولیو و اهمیت واکسین آگاه سازیم، تا زمینه برای واکسین تمام اطفال فراهم شود و این مرض برای همیشه از بین برود.»
تلاشهای خستگیناپذیر رضاکاران در مبارزه با مرض پولیو قابل تقدیر است. آنها در واقع آینده جامعه (اطفال) را از معلولیت محافظت میکنند. © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ سعید زابلی
در این مسیر، عبدالکریم تنها نیست؛ بلکه تعداد زیادی از رضاکاران دیگر نیز به همین شکل برای محافظت از اطفال در برابر مرض پولیو تلاش میکنند.
یکی از این رضاکاران، سردار محمد است که در دو سال گذشته بهعنوان واکسیناتور فعالیت میکند.
او میگوید: «وقتی بهعنوان واکسیناتور در کمپاینهای پولیو کارم را آغاز کردم، بسیاری از خانوادهها حاضر نمیشدند فرزندان خود را واکسین کنند، زیرا آنها درباره این مرض اطلاعات کافی نداشتند. اما من و همکارانم تلاش کردیم تا آنها را در این زمینه آگاه سازیم.»
سردار محمد میافزاید، در مقایسه با گذشته، اکنون تغییرات زیادی رخ داده است. بسیاری از مردم به اهمیت واکسین پولیو پی بردهاند و فرزندان خود را بهصورت منظم واکسین میکنند.
با این حال، او معتقد است که هنوز هم نیاز به کار بیشتر وجود دارد تا همه مردم از خطرات مرض پولیو و اهمیت واکسین آگاه شوند و واکسین پولیو به تمام اطفال برسد و در نهایت این مرض از کشور ریشهکن شود.
تلاشهای خستگیناپذیر رضاکاران در مبارزه با مرض پولیو قابل تقدیر است. آنها در واقع آینده جامعه (اطفال) را از معلولیت محافظت میکنند.
اما تلاشهای آنها بهتنهایی کافی نیست. محو کردن این مرض خطرناک وظیفه مشترک همه ماست. بیایید فرزندان خود را بهصورت منظم واکسین کنیم و دیگران را نیز به این اقدام حیاتی توصیه کنیم.
ما همه با هم میتوانیم کشور خود را از این آفت خطرناک نجات دهیم و آیندهای سالم، روشن و عاری از فلج اطفال برای نسلهای آینده هدیه کنیم.
سعید زابلی، افغانستان عاری از پولیو