کمک ۷ تُنی دواهای یونیسف؛ گامی بزرگ برای حل مشکلات صحی در زابل
سعید زابلی
زابل، افغانستان (۱ میزان ۱۴۰۳) – صندوق بینالمللی اطفال سازمان ملل متحد (یونیسف) در اقدامی تازه، ۷ تُن دوا به ۴۷ مرکز صحی در ۱۱ ولسوالی ولایت زابل کمک کرده است.
مقامات محلی میگویند که این کمک نه تنها ظرفیت مراکز صحی را افزایش میدهد، بلکه خدمات صحی عمومی و واکسیناسیون را در این ولایت گسترش و بهبود میبخشد.
رئیس صحت عامه زابل، داکتر میرویس افغان گفت که در این کمک یونیسف واکسینها، انواع مختلف دواها، مواد ضد سوء تغذیه برای مادران و اطفال و سایر لوازم شامل است.
وی افزود که این دواها به ۴۷ مرکز صحی در ولسوالیهای شملزی، اَتغر، شینکی، نوبهار، شاجوی، سیوری، ارغنداب، میزان، شهر صفا، خاک افغان و دایچوپان توزیع خواهند شد.
وی گفت: «با این کمک، خدمات تداوی مریضان و واکسیناسیون اطفال در مراکز صحی به طور قابل توجهی بهبود خواهد یافت.»
افغان افزود: «از این به بعد مراکز صحی زابل قادر خواهند بود ادویه را به وقت مناسب به مریضان عرضه کنند که این امر درمان آنان را سریعتر و مؤثرتر خواهد ساخت، همچنین، دسترسی خانوادهها به واکسیناسیون امراض ساری، از جمله پولیو، افزایش یافته و آنها میتوانند به آسانی اطفال خود را در هر مرکز صحی واکسین کنند.»
وی از کمک یونیسف تشکر کرده و امیدوار است که این کمکها در آینده نیز ادامه یابد.
باشندگان زابل نیز از این کمک یونیسف خوشحال هستند و امیدوارند که این اقدام مهم خدمات مراکز صحی را معیاری کند.
عبدالله، باشنده ولسوالی شاجوی که پسر چهار سالهاش را برای واکسین پولیو به مرکز صحی آورده بود، گفت: «این کمک برای ما حیاتی است، وضعیت اقتصادی ما ضعیف است و توانایی خرید دوا از جیب خود را نداریم، من از یونیسف بسیار سپاسگزارم که تسهیلات دواها و واکسینهای رایگان را برای ما فراهم کرده است.»
وی از مردم میخواهد که از این تسهیلات استفاده کرده و اطفال خود را برای واکسیناسیون امراض دوران طفولیت، از جمله پولیو، به مراکز صحی بیاورند.
رحیمالله، یکی از باشندگان شهر کلات، مرکز ولایت زابل، میگوید که گاهی اوقات در کلینیکهای صحی کمبود دوا وجود دارد، اما با این کمک یونیسف این مشکل برطرف خواهد شد.
حاجی سمیعالله، یکی از بزرگان قومی این ولایت نیز از این کمک یونیسف قدردانی کرده و میگوید که این سازمان همیشه در بخشهای مختلف با مردم زابل همکار و دلسوز بوده است.
وی افزود که در حال حاضر یونیسف در این ولایت در بخشهای صحت، آموزش، تغذیه و حفاظت از اطفال فعالیت دارد و مردم به شدت قدردان این تلاشها هستند.
صندوق بینالمللی اطفال سازمان ملل متحد (UNICEF) در سال ۱۹۴۶ میلادی توسط سازمان ملل تأسیس شد که در ابتدا به اطفالی که از جنگ جهانی دوم آسیب دیده بودند کمک میکرد. اما بعدها مأموریت آن گسترش یافت و اکنون در سراسر جهان، از جمله افغانستان، برای بهبود زندگی اطفال، مادران و جوامع آسیبپذیر کار میکند.
یونیسف به طور خاص در بخشهای صحت، آموزش، تغذیه و حفاظت از اطفال فعالیت دارد. هدف این نهاد حمایت از حقوق اطفال و فراهم کردن آیندهای سالم و امن برای آنان است. یونیسف کمپاینهای واکسیناسیون، ساخت مدارس، تأمین آب آشامیدنی پاک و اجرای برنامههای حفاظت از اطفال را به منظور رفع نیازهای آنان و فراهم کردن محیطی بهتر برای زندگیشان عملی میسازد.