تلاشهای یک رضاکار متعهد برای جلوگیری از پولیو
خوست، افغانستان (۲۱ عقرب ۱۴۰۳) – زاهدالله، جوان ۲۲ ساله از منطقه توپچي، مرکز ولایت خوست، یک مبارز متعهد در برابر مرض پولیو است که هدف او حفاظت از اطفال جامعهاش میباشد.
او که دانشجوی رشته ژورنالیزم در پوهنتون شیخ زاید است، از سه سال گذشته به عنوان رضاکار در کمپاینهای واکسین پولیو فعالیت میکند.
زاهدالله در کنار تحصیل، این مسئولیت را به عهده گرفته تا برای حفاظت اطفال از مرض فلجکننده و خطرناک پولیو، نقش خود را ایفا کند.
زاهدالله میگوید: «شروع کارم به عنوان رضاکار در کمپاینهای واکسین پولیو یک تصادف نبود، بلکه همیشه از طریق رسانهها در مورد زیانهای مرض پولیو برنامههایی میدیدم و میشنیدم؛ از همان زمان تصمیم گرفتم که بخشی از این مبارزه مهم شوم.»
او با دیدن قربانیان مرض پولیو در جامعه و دانستن این که هنوز هم اطفال معصوم کشور قربانی این مرض میشوند، سخت متأثر میشود و میافزاید: «همین حس انسانی باعث شد که به این مبارزه بپیوندم و با تیم خود تلاش کنیم نه تنها واکسین پولیو را به اطفال منطقه برسانیم، بلکه به خانوادهها نیز آگاهی دهیم تا از خطرات پولیو و اهمیت واکسین مطلع شوند.»
زاهدالله میگوید که همکاری بزرگان قومی و عالمان دینی نقش مهمی در بلندبردن سطح آگاهی مردم داشته و در نتیجه، حالا خانوادهها بیشتر به اهمیت واکسین پی بردهاند و اطفالشان را به شکل منظم واکسین میکنند.
با این حال، او و همکارانش در هر کمپاین تلاش میکنند که تمام اطفال منطقه را واکسین کنند.
او میگوید: «اگر حتی یک طفل از واکسین محروم بماند، روند محو مرض پولیو دچار مشکل میشود، هدف ما این است که همه اطفال از این مرض خطرناک مصون باشند.»
زاهدالله با تیم خود تلاش میکند که نه تنها واکسین پولیو را به اطفال منطقهاش برساند، بلکه به خانوادهها نیز آگاهی دهد تا از خطرات بیماری پولیو و اهمیت واکسین مطلع شوند. © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ رحمت الله مرجانخیل
همایون، سوپروایزر زاهدالله، تلاشهای او و دیگر رضاکاران را در رساندن واکسین به اطفال ستایش میکند.
او میگوید: «زاهدالله و رضاکارانی مثل او در خط مقدم مبارزه با پولیو قرار دارند، در هر کمپاین، واکسین به کمک رضاکاران به مساجد و محلات منطقه رسانده میشود، مردم باید با آنان همکاری کنند و اطفالشان را برای واکسین بیاورند.»
او تأکید میکند که اگر طفلی از واکسین محروم شود، والدین میتوانند او را به نزدیکترین مرکز صحی ببرند تا در آنجا واکسین شود.
گل رحمان، یکی از بزرگان محلی، میگوید که تلاشهای رضاکاران کمپاین واکسین پولیو برای سلامتی جامعه و حفاظت اطفال بسیار مؤثر بوده است.
او میافزاید: «امیدوارم که تلاشهای زاهدالله و دیگر رضاکاران متعهد، روزی افغانستان را برای همیشه از تهدید ویروس پولیو آزاد کند.»
این بزرگ محلی از مردم میخواهد که در این هدف بزرگ نقش خود را ایفا کرده و در مبارزه علیه این فاجعه همکاری کنند.
داستان زاهدالله تنها روایت تلاشهای یک رضاکار نیست؛ بلکه نمونهای از عزم و تعهد یک جوان برای مبارزه و نجات جامعه است. او در حالی که دانشجوی رشته ژورنالیزم است، وقت و انرژی خود را برای مقابله با مرضای صرف میکند که در بسیاری از مناطق کشور اطفال را فلج کرده و خانوادهها را دچار رنج و غم میسازد.
پیام روشن زاهدالله به مردم چنین است: «پولیو مرضی است که تنها با واکسین قابل محو است، آینده اطفال در دستان ماست، بیایید از این طریق برای آنان یک آینده سالم بسازیم.»
رحمتالله مرجانخیل، افغانستان عاری از پولیو