سفر بیست ساله محمد کریم دل سوز در مبارزه با فلج اطفال
رحمت الله مرجانخیل
غزنی، افغانستان (۲۵ ثور ۱۴۰۳) – محمد کریم دلسوز ۵۵ ساله، باشنده ولسوالی قره باغ ولایت غزنی، از ۲۰ سال به این سو در پروګرام محو پولیو یا فلج اطفال کار می کند.
او که تا درجه نیمه عالی درس خوانده، به عنوان رضاکار در پروګرام محو فلج اطفال شروع به کار کرده و اکنون مسولیت یک کلستر بر عهده دارد که پنج تیم در آن فعالیت دارد.
امروز دومین روز کمپاین واکسین فلج اطفال است، محمد کریم دلسوز قبل از سایر همکاران با موترسایکل به مرکز کلستر خود رسید، با عجله به مسجد رفت، واکسین ها و سایر اقلام ضروری را در بکس ها جابجا کرد.
وی لبخند کرد و گفت: با علاقه و ذوق زیاد کارش را انجام می دهد.
وی افزود: «سال ها پیش در یک روزنامه داستان یک طفل مبتلا به فلج اطفال خواندم که دردها و رنج های زندگی او را به تصویر کشیده بود، این داستان مرا بسیار متاثر ساخت، در همان روز تصمیم گرفتم که با مرض فلج اطفال مبارزه خواهم کرد و اطفال کشور را از این مرض مهلک و فلج کننده نجات خواهم داد.»
محمد کریم دلسوز ۵۵ ساله، باشنده ولسوالی قره باغ ولایت غزنی، از ۲۰ سال به این سو در پروګرام محو پولیو یا فلج اطفال کار می کند © افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/ رحمت الله مرجانخیل
به گفته وی، از آن روز بیست سال می گذرد که در این عرصه تلاش می کند و دستاوردهای زیادی دارد.
دلسوز افزود: «ده سال با بکس واکسین روی دوشم خانه به خانه رفتم و به هر طفلی واکسین فلج اطفال دادم، بعد از آن مسول کلستر شدم که شامل ۸۶۸ خانواده می شود، خوشبختانه در ساحه مسولیت من هیچ خانواده ای نیست که اطفال خود را واکسین نکنند.»
به گفته وی، برخورد خوب با مردم منطقه و اګاهی دهی وقت به وقت در مورد واکسین فلج اطفال به انها باعث شده تا مردم منطقه با ضاکاران فلج اطفال همکاری کامل داشته باشند تا به اطفال خود را از نوزادی تا پنج سالګی واکسین پولیو تطبیق کنند.
وی از این امر به عنوان دستاورد خود یاد می کند و می گوید که سطح آگاهی مردم نسبت به قبل افزایش یافته و اکنون بسیاری از مردم به مضرات بیماری فلج اطفال و فواید واکسین فلج اطفال پی برده اند.
دلسوز از واکسین فلج اطفال به عنوان تنها ابزار پیشگیری از این مرض خطرناک یاد کرد.
محمد کریم دلسوز می ګوید: «ده سال با بکس واکسین روی دوشم خانه به خانه ګشتم و به هر طفلی واکسین فلج اطفال دادم، بعد از آن مسول کلستر شدم که شامل ۸۶۸ خانواده می شود، خوشبختانه در ساحه مسولیت من هیچ خانواده ای نیست که اطفال خود را واکسین نکنند.» © افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/ رحمت الله مرجانخیل
باشندگان ولسوالی قره باغ از تلاش های محمد کریم در مبارزه با فلج اطفال قدردانی می کنند و می گویند که همه مردم از کار و تلاش او خوشحال هستند.
عصمت الله ۳۱ ساله باشنده قریه خونیان این ولسوالی می گوید، سالها است که دلسوز به عنوان یک فرد متعهد و مسئولیت پذیر به صدها و هزاران طفل این ولسوالی واکسین فلج اطفال تطبیق کرده است.
وی افزود، که با کمک پنج تیم توانسته بیش از ۸۰۰ خانواده این کلستر را زیر پوشش کمپاین واکسین پولیو بیاورند.
در کنار اهالی منطقه، رضاکاران نیز از اقدامات دلسوز خرسند هستند و می گویند، نتیجه تلاش و کوشش او است که مردم ارزش واکسیناسیون را فهمیده اند و سرپرستان خانواده ها با خوشحالی برای واکسیناسیون اطفال خود حاضر می شوند.
شیرخان ۳۶ ساله که سه سال است دوشادوش با محمد کریم دلسوز به عنوان رضاکار کار می کند، گفت وی به عنوان مسول کلستر با مردم ارتباط خوبی دارد، با صمیمیت کامل با مردم رو به رو می شود، و به انها مضرات مرض فلج اطفال و فواید واکسیناسیون را اګاهی می دهد.
او از مردم می خواهد که در برابر مرض فلج اطفال در کنار آنها بایستند تا این مرض برای همیشه از افغانستان ناپدید شود.