سیف الله خاموش: افتخار می کنم که در خط مقدم علیه مرض فلج اطفال مبارزه میکنم
سعید زابلی
زابل، افغانستان (۰۸ ثور ۱۴۰۳) – زابل در ۳۵۳ کیلومتری، در جنوب غرب کشور، در شاهراه کابل – کندهار که مرکز آن شهر کلات می باشد، موقعیت دارد.
قریه های بسیاری از خانه های گلی در اطراف این شهر وجود دارد که بسیاری از آنها سرک و سهولت های دیګر زندګی را ندارد.
سیف الله خاموش ۲۸ ساله به عنوان رضاکار با برنامه محو پولیو در این منطقه کار می کند.
«من ۶ سال پیش به عنوان رضاکار با برنامه محو پولیو شروع به کار کردم، خوشحالم که در خط مقدم علیه فلج اطفال می جنگم، من نه تنها به هر کودک در منطقه مسئولیت خود واکسین فلج اطفال می دهم، بلکه به مردم در مورد ضررهای مرض فلج اطفال و فواید واکسین فلج اطفال نیز آگاهی می دهم.»
او می گوید، در این مدت کار زیادی کرده است، تک تک اهالی منطقه او را می شناسد، به سخنان او گوش می دهد و ده ها خانواده را متقاعد کرده است که فرزندان خود را واکسین کنند که که قبلا از این کار امتناع می کردند.
به گفته وی، طبیعی است که جلب اعتماد مردم زمان بر می باشد، اما دائماً با آنها در تماس است، به منازل آنها سر می زند، دغدغه های آنها را می شنود و آنها را از فواید واکسیناسیون آگاه می کند.
«پیام مهم من به هر خانواده این می باشد که مرض پولیو هیچ درمانی ندارد و اطفال را به فلج دایمی مبتلا می سازد، تنها راه پیشگیری از این بیماری تزریق دو قطره واکسین پولیو به تمام اطفال تا پنج سالگی است.»
این تلاش های خاموش و همکارانش مفید واقع شده است و بسیاری از خانواده هایی که در معرض اطلاعات نادرست در مورد واکسین فلج اطفال قرار گرفته بودند، پذیرفته اند که فرزندان خود را واکسین کنند.
در همین راستا خانواده ای در این منطقه که مدتی بود از واکسینه کردن فرزندان خود سرباز می زدند اما در نتیجه تلاش خاموش با واکسین شدن فرزندان خود موافقت کردند.
این کار آسان نبود، یکی از علمای منطقه نیز به او در این کار کمک کرد و با هم یکجا سرپرست این خانواده را قانع کرد.
این عالم دینی به نام مولوی حکمت الله می گوید از اینکه در این کار خیر شرکت کره و سهم خود را برای حفظ آینده کودکان انجام داده خوشحال است.
وی افزود، گاهی خبرهای منفی یا ویدیو های منفی منتشر شده در شبکه های اجتماعی ذهن مردم را خراب می کند، اما آګاهی این گونه افراد و بیان حقیقت بر عهده قشر آگاه جامعه است.
ایشان در پیام خود به مردم می ګوید: «در اسلام وقایه بهتر از درمان است; واکسین فلج اطفال به عنوان یک وسیله، سطح معافیت اطفال را در برابر این بیماری افزایش می دهد، بنابراین اطفال خود را واکسین کنید، معافیت آنها را تقویت کنید و از بیماری فلج اطفال نجات دهید.»