«فلج اطفال یک فاجعه است، تنها راه نجات اطفال مان از این فاجعه واکسین است»
سعید زابلی
هلمند، افغانستان (۰۴ ثور ۱۴۰۳) – زرګی ۳۵ ساله باشنده منطقه تور تانک لشکرگاه مرکز ولایت هلمند که قربانی فلج اطفال نیز می باشد، می گوید تا زمانی که همه مردم با هم با این بیماری مبارزه نکنند، ویروس فلج اطفال هر لحظه جان اطفال کشور را تهدید خواهد کرد.
وی که از درد و رنج ناتوانی ناشی از پولیو رنج می برد، این بیماری را فاجعه ای بزرگ می داند و تنها راه نجات کودکان از آن را واکسیناسیون می داند.
وی گفت: «دقیقاً یادم نیست چه زمانی به فلج اطفال مبتلا شدم، اما خانواده ام به من ګفته اند که سه ساله بودی که به این بیماری مبتلا شدی.»
به گفته وی، به همین دلیل پای راستش فلج و زندگی اش ناقص شده است.
زرگی می گوید، به دلیل معلولیت ناشی از پولیو، سختی ها و رنج های زیادی را در زندگی خود دیده است که او را بسیار آزار داده است.
او که پدر چهار پسر و سه دختر است، می گوید با اینکه معلول است و نمی تواند کارهای سنگین انجام دهد، دکان کوچک ترکاری و ترشی در وسط قریه باز کرده و از این طریق خانواده اش را تامین می کند.
به گفته زرگی، این دکان کوچک به او این فرصت را داده است، کسانیکه برای خرید به او مراجعه می کنند، به آنها می گوید که در هر کمپاین به فرزندانشان واکسین پولیو بدهند تا آینده مانند او دچار مشکل و رنج نشود.
زرګی ۳۵ ساله ای که در سه سالگی به فلج اطفال مبتلا و یکی از پاهایش فلج شده، در وسط قریه دکان کوچکی از ترکاری و ترشی باز کرده و از این طریق به خانواده خود رزق پیدا میکند © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ سعید زابلی
زرگی اضافه می کند، این کار را به دلیل آن احساس انجام می دهد که بیماری فلج اطفال و ناتوانی در او پیدا کرده است.
او گفت، با نگاهی به زندگی دشوار اش، بزرگترین آرزو وی این است که مرض فلج اطفال از افغانستان محو شود و یک طفل کشور به این بیماری ویرانگر مبتلا نشود.
اما به گفته وی، این کار وقتی میشود تا همه مردم در کنار هم با این مرض مبارزه کنند و به هر طفلی واکسین پولیو برسد.
حاجی عبدالغفار حدود ۴۰ ساله باشنده این قریه و همسایه زرگی است.
وی می گوید، باشندګان قریه که مشکلات و زندګی سخت زرګی را می بینند سعی می کنند مرتب فرزندان خود را واکسین کنند و حتی یک کودک هم از واکسین باز نماند.
به گفته او، اکنون بسیاری از مردم قریه دریافته اند که فلج اطفال بیماری ای است که اطفال را به فلج دایمی مبتلا میکند.
وی گفت: این مرض در تمام جهان از جمله کشورهای اسلامی با واکسیناسیون ریشه کن شده است، اما کودکان افغانستان همچنان با خطر ابتلا به این ویروس روبرو هستند، وظیفه دینی ما است که آنها را از بیماری فلج اطفال نجات دهیم و آنها را مرتب واکسین نماییم.