پلوشه؛ یک واکسیناتور موفق
رقیبه حمیدی
کندز، افغانستان (۲۹ حوت ۱۴۰۲) – «من و همکارانم تلاش می کنیم تا هر طفل را واکسین کنیم تا مرض خطرناک پولیو/ فلج اطفال برای همیشه از افغانستان محو شود.»
این حرفهای پلوشه نیازی ۲۸ ساله است که از چند سال به این سو به عنوان واکسیناتور در مرکز صحی ولسوالی خان آباد ولایت کندز کار می کند.
وی که چپین سفید بر تن دارد با همکارانش یکجا به کودکانی واکسین پولیو می دهد که همراه با مادر های شان برای تداوی به این مرکز صحی مراجعه می کنند.
پلوشه می گوید: «هر روز در دهلیزها و اتاق های مرکز صحی دنبال آن اطفال می ګردم که با مادران شان می آیند، آنها را واکسین می کنم، سعی می کنم حتی یک طفل هم از واکسین محروم نشود.»
به ګفته وی، سلامتی اطفال – که آینده سازان وطن هستند – برای او مهم است و خود را در قبال مصئونیت و صحتمندی آنها مسئول می داند.
وی گفت: «روزانه بسیاری از خانواده ها برای تداوی و یا واکسیناسیون فرزندان خود به این مرکز صحی مراجعه می کنند، اما من از هر مادری به صورت جداگانه می پرسم که اطفال خود را واکسین کرده اند یا خیر، برای اطمینان صد فی صد انگشتان اطفال شان را می بینم که رنگ شده است یا نه؟»
پلوشه در دهلیزها و اتاق های مرکز صحی خان آباد دنبال آن اطفال می ګردد که با مادران شان برای تداوی می آیند تا به آنها واکسین پولیو بدهد © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۲/ رقیبه حمیدی
او می افزاید، برخی از مادران که در مورد ارزش واکسین فلج اطفال آګاهی ندارند، از واکسین کردن فرزندان خود خودداری میکنند اما وی به بسیار نرمی با آنها صحبت می کند، در مورد ضرر مرض پولیو و فواید واکسین به آنها معلومات میدهد و بعد حاضر می شوند تا اطفال شان را واکسین کنند.
به ګفته پلوشه، همچنین از این مادران می خواهند همین پیام را به دیگر مادران قریه جات برسانند تا آنها هم تشویق شوند و اطفال خود را واکسین کنند.
او می گوید، از آغاز کارش تا کنون صدها مادر را از ارزش واکسین فلج اطفال آگاه کرده و با خوشحالی فراوان حاضر شده اند که به اطفال خود واکسین بدهند.
این واکسیناتور موفق می گوید، مرض فلج اطفال تداوی ندارد و فقط با واکسین می توان از آن جلوګیری کرد، بنابراین وظیفه همه والدین است که در هر کمپاین، اطفال زیر پنج سال خود را واکسین کنند.
به ګفته وی، اگر طفلی به هر دلیلی از واکسین باز می ماند پس باید برای واکسین نمودن به نزدیکترین مرکز صحی برده شود.
پلوشه در مرکز صحی خان آباد به یک طفل واکسین پولیو می دهد © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۲/ رقیبه حمیدی
محبوبه مادر ۳۰ ساله است که دو طفل خود را برای واکسین نمودن به این مرکز صحی آورده است.
او می گوید، پیش از این از آسیب مرض فلج اطفال و فواید واکسین آګاهی نداشت، اما از زمانی که پلوشه به وی معلومات و آګاهی داد، اکنون هر ماه اطفال خود را برای واکسین نمودن به این مرکز صحی می آورد.
وی گفت، اکنون فهمیده که اگر اطفال زیر پنج سال به طور مرتب واکسین نشوند، به مرض پولیو مبتلا می شوند که نتیجه آن معلولیت است.
داکتر عبدالمنان، متخصص امراض اطفال مرکز صحی خان آباد می گوید که پولیو یک مرض ساری، کشنده و فلج کننده است که در کشور در حال گردش است.
او می گوید تنها راه محافظت از کودکان در برابر این مرض واکسیناسیون است، زیرا این بیماری تداوي ندارد.
وی هشدار می دهد که والدین باید مراقب باشند و نگذارند این مرض حال و آینده اطفال شان را نابود کند.