محمد بشیر: یک رضاکار متعهد کمپاین واکسین فلج اطفال
هوسی احمدزی
کابل، افغانستان (۲۱ جوزا ۱۴۰۳) – محمد بشیر باشنده ناحیه پنجم شهر کابل یکی از رضاکاران متعهد کمپاین واکسین فلج اطفال است که از شش سال به این سو برای یک رسالت مهم کار می کند و تلاش می کند در منطقه تحت مسئولیتش یک طفل هم از واکسین پولیو محروم نشود.
او از پوهنځی اداره عامه پوهنتون ننگرهار فارغ التحصیل شده و در کنار شغل ازاد، در زمینه تطبیق واکسین فلج اطفال نیز فعالیت دارد.
ارزش واکسین فلج اطفال
محمد بشیر معتقد است که واکسیناسیون یک رسالت مهم است و بر این اساس خود را موظف می داند که همه اطفال منطقه خود را واکسین کند. او هر روز در طول کمپاین واکسین پولیو، صبح وقت خانه را ترک می کند و تا ناوقت بسیار مسئولانه کار می کند تا واکسین پولیو را به همه اطفال برساند. او می گوید که ساحه محدود مربوط به حوزه پنجم شهر کابل برای تطبیق واکسیناسیون به دوش او است و روزانه تا ۱۳۵ طفل را واکسین می کند.
روابط با مردم
محمد بشیر می افزاید، این که او سال ها در کمپاین واکسین فلج اطفال متعهدانه کار کرده است، اکنون همه باشندګان منطقه او را می شناسند و به او احترام می گذارند.
او می گوید، نه تنها مردم به خاطر تعهدش به شغلش به او احترام می گذارند، بلکه در هر کمپاین، اطفال خود را با میل کامل نزد او می آورند تا دو قطره واکسین فلج اطفال به آنها بدهند.
محمد بشیر معتقد است که واکسیناسیون یک رسالت مهم است و بر این اساس خود را موظف می داند که همه اطفال منطقه خود را واکسین کند. او هر روز در طول کمپاین واکسین پولیو، صبح وقت خانه را ترک می کند و تا ناوقت بسیار مسئولانه کار می کند تا واکسین پولیو را به همه اطفال برساند. © افغانستان عازی از پولیو/ ۱۴۰۳/ هوسی احمدزی
مشکلات و دستاوردها
محمد بشیر می گوید که یک دستاورد مهم در شش سال گذشته وی در زمینه محو پولیو این است که ده ها خانواده مختلف را متقاعد کرده است تا فرزندان خود را واکسین کنند. او می گوید، این خانواده ها افکار عجیبی در مورد واکسین فلج اطفال داشتند، اکثریت شان شکار اطلاعات نادرست شده بودند، اما او با آنها صحبت کردند و در نهایت آنها را متقاعد کردند که فرزندان خود را واکسین کنند.
راه هایی برای متقاعد کردن مردم
محمد بشیر از مهارت های زیادی برای متقاعد کردن مردم استفاده می کند. او می گوید: «وقتی با یکی از اعضای خانواده رد ملاقات می کنم، بسیار مهربانانه با آنها صحبت می کنم، اطلاعات دقیق مختلفی را به آنها می دهم تا باور نادرست آنها در مورد واکسن فلج اطفال برطرف شود.»
وی می افزاید: من همیشه به سرپرستان خانواده ها می گویم که فلج اطفال یک بیماری مهلک و فلج کننده است و درمان ندارد، اما با واکسیناسیون می توان از آن جلوگیری کرد، اگر اطفال مان را واکسین نکنیم به فلج اطفال مبتلا می شوند که منجر به مرگ یا ناتوانی دائمی می شود، که در این صورت بار خانواده و جامعه خواهد بود.»
امید به آینده
محمد بشیر می گوید که به عنوان رضاکار کمپاین واکسین فلج اطفال، بزرگترین امید او این است که روزی افغانستان عاری از فلج اطفال اعلام شود و دیگر هیچ طفلی به این بیماری خطرناک مبتلا نشود.
وی گفت: «بزرگترین آرزوی من این است که اطفال افغانستان مانند اطفال سایر نقاط جهان سالم و تندرست باشند و ویروس فلج اطفال جان آنها را تهدید نکند.»
داستان محمد قاسم
محمد قاسم، سرپرست یک خانواده در ناحیه پنجم شهر کابل که سه دختر و دو پسر دارد، می گوید که قبلا به واکسین فلج اطفال مشکوک بود، ګاهی به فرزندانش واکسین می داد و ګاهی نمی داد.
اما او می گوید که پس از اینکه محمد بشیر و دیگر کارکنان کمپاین واکسین فلج اطفال از نزدیک با او ملاقات کردند و در مورد واکسین پولیو به وی اګاهی داد، ذهنیت او تغییر کرد.
او می افزاید، پس از آن به طور مرتب فرزندان خود را واکسین می کنند و هرگز آنها را بی واکسین نمی مانند.
وی می افزاید: من همیشه به سرپرستان خانواده ها می گویم که فلج اطفال یک بیماری مهلک و فلج کننده است و درمان ندارد، اما با واکسیناسیون می توان از آن جلوگیری کرد، اگر اطفال مان را واکسین نکنیم به فلج اطفال مبتلا می شوند که منجر به مرگ یا ناتوانی دائمی می شود، که در این صورت بار خانواده و جامعه خواهد بود.» © افغانستان عازی از پولیو/ ۱۴۰۳/ هوسی احمدزی
نتیجه
محمد بشیر و دیگر رضاکارن شب و روز برای محو پولیو در افغانستان تلاش می کنند و این اقدام را یک وظیفه دینی و ملی خود می داند.
آنها از همه خانواده ها می خواهند که آنها هم وظیفه دینی و ملی خود ادا کنند، به رضاکاران همکاری کنند و به اطفال خود واکسین پولیو تطبیق کنند تا صحتمندی و سلامتی همه اطفال کشور تضمین شود.