نقش فعال علمای دینی در مبارزه با پولیو
عبدالصبور سیرت
فاریاب، افغانستان (۱۱ سنبله ۱۴۰۳) – شماری از علمای دینی ولایت فاریاب میگویند که آنان در هر کمپاین واکسین پولیو بهطور رضاکارانه سهم میگیرند و مردم را تشویق میکنند تا اطفالشان را به منظور محافظت از مرض پولیو واکسین کنند.
ممکن است در بسیاری از مناطق اطلاعات نادرست در مورد واکسین منتشر شود، مانند اینکه واکسین مضر است؛ اما علمای دینی در برابر این مفاهیم نادرست مبارزه میکنند و به مردم دلایل روشن و علمی درباره ضرورت واکسین ارائه میدهند.
علمای دینی در فاریاب واکسین را مطابق با اصول اسلامی میدانند و فتاوای شرعی در مورد جواز واکسین صادر میکنند. این فتاوا در مبارزه علیه پولیو نقش مهمی ایفا میکنند و به مردم اطمینان میدهند که تطبیق واکسین یک مسئولیت شرعی و انسانی است.
امروز در شهر میمنه، ولایت فاریاب، تعداد زیادی از علمای دینی و خطیبان مساجد گرد هم آمدند تا پس از شرکت در جلسه آگاهیدهی درباره پولیو، مردم را از خطرات این مرض آگاه سازند.
مولوی عبدالرووف حقانی، خطیب مسجد حضرت بلال در ناحیه هفتم شهر میمنه، یکی از این علمای دینی است که در هر کمپاین واکسین پولیو بهطور رضاکارانه سهم میگیرد و از طریق منبر مردم را آگاه میسازد تا به منظور محو مرض پولیو، اطفالشان را واکسین کنند.
علمای دینی در فاریاب واکسین را مطابق با اصول اسلامی میدانند و فتاوای شرعی در مورد جواز واکسین صادر میکنند. این فتاوا در مبارزه علیه پولیو نقش مهمی ایفا میکنند و به مردم اطمینان میدهند که تطبیق واکسین یک مسئولیت شرعی و انسانی است © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
حقانی میگوید: «پولیو یک مرض ویروسی و ساری است که از یک انسان به انسان دیگر منتقل میشود، علمای دینی همیشه تلاش میکنند تا از طریق منبر، مسجد، گردهماییها و مراسم به مردم اطلاعات لازم درباره حفاظت در برابر مرض مهلک پولیو و فواید واکسین ضد این مرض ارائه دهند.»
او افرادی که اطفالشان را واکسین نمیکنند و اطلاعات نادرست در این زمینه منتشر میکنند، ناآگاه میداند.
حقانی پولیو را یک مرض خطرناک میخواند و از مردم میخواهد که با واکسین نمودن اطفال شان را از این مرض فلجکننده و کشنده محافظت کنند.
غیبالله حنیف، عالم دینی دیگر، تلاشهای رضاکاران واکسین پولیو را ستایش کرده و میگوید، آنها همیشه تلاش کردهاند تا برای نجات جان اطفال، کوششهای خود را ادامه دهند.
او میگوید که این نه تنها مسئولیت رضاکاران، بلکه وظیفه همه مردم، بهویژه علمای دینی است که مردم را از خطرات این مرض مرگبار آگاه سازند.
مولوی حنیف از تمام والدین میخواهد که با رضاکاران همکاری کنند تا آنها بتوانند به هر طفل دسترسی پیدا کرده و او را واکسین کنند.
از سوی دیگر، مسئولین ریاست حج و اوقاف ولایت فاریاب نیز نقش علمای دینی را در از بین بردن مرض خطرناک پولیو مهم میدانند.
خالمحمد، آمر ارشاد ریاست حج و اوقاف فاریاب، میگوید که علمای دینی این ولایت همیشه در کمپاین ملی واکسین پولیو سهم میگیرند.
او اضافه میکند که علمای دینی اغلب از طریق منبر مردم را تشویق میکنند که اطفالشان را بهطور پیوسته واکسین کنند تا از بیماری پولیو محافظت شوند.
براساس آمار ریاست صحت عامه فاریاب، در هر مرحله از کمپاین واکسین پولیو، بیش از ۴۰۰ هزار طفل در این ولایت توسط رضاکاران واکسین میشوند.