تلاشهای یک شاعر جوان برای حفاظت اطفال از مرض پولیو
خوست، افغانستان (۲ قوس ۱۴۰۳) – قدرتالله وقار، جوان ۲۸ ساله از منطقه لکنو در مرکز ولایت خوست، نه تنها یک شاعر است بلکه یکی از مبارزان خط مقدم علیه مرض پولیو نیز میباشد.
او همزمان که احساسات خود را با زبان شعر بیان میکند، برای حفاظت از سلامت و زندگی اطفال جامعهاش در میدان عمل نیز تلاش میکند.
قدرتالله از نُه سال گذشته به عنوان سرپرست یک کلستر در کمپاینهای واکسین پولیو فعالیت دارد تا اطمینان حاصل کند که همه اطفال واکسین شده و از سلامت برخوردار هستند.
او که مسئولیت سرپرستی خانواده خود را نیز به دوش دارد، علاوه بر تأمین نیازهای خانواده و فراهم کردن زمینه تعلیم برای چهار خواهر و برادر کوچکش، به کار خود اولویت میدهد.
وی میگوید: «زمانی که دیدم اطفال جامعه ما در معرض تهدید مرض لاعلاج پولیو قرار دارند و واکسین یگانه راه حفاظت آنها است، تصمیم گرفتم به کمپاینهای واکسین پولیو بپیوندم و این واکسین را به اطفال برسانم.»
به گفته او، سالها به عنوان یک رضاکار برای رساندن واکسین پولیو به اطفال تلاش کرده و آنها را از مرض پولیو محافظت کرده است، اما از مدتی به این سو، به عنوان سرپرست یک کلستر در کمپاینهای واکسین پولیو کار میکند.
قدرتالله وقار که در خوست به عنوان یک شاعر جوان شهرت دارد، میگوید که از شهرت و هنر خود استفاده کرده تا خانوادههایی را که نسبت به واکسین پولیو شک دارند یا از خطرات این مرض آگاه نیستند، تشویق کند اطفال خود را واکسین کنند.
او میگوید: «در جامعه ما مشکلات سنتی و مسائل فرهنگی باعث شده مردم قربانی تبلیغات نادرست شوند. یکی از این موارد نگرانیهایی است که در مورد واکسین پولیو وجود دارد. اما وظیفه ما این است که باورهای نادرست را از بین ببریم، سلامتی اطفال را تضمین کنیم و محیط زندگی مصون برای آنها فراهم کنیم.»
به گفته او، بسیاری از خانوادههایی که قبلاً از واکسین اطفال خود امتناع میکردند، با تلاشهای او قانع شدهاند که فرزندان خود را واکسین کنند، که این یک دستاورد بزرگ برای او است.
قدرتالله از نُه سال گذشته به عنوان سرپرست یک کلستر در کمپاینهای واکسین پولیو فعالیت دارد تا اطمینان حاصل کند که همه اطفال واکسین شده و از سلامت برخوردار هستند. © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ رحمت الله مرجانخیل
اختر محمد، یکی از همکاران او، درباره تلاشهای قدرتالله میگوید که او در کار خود جدی است و وظایف خود را با مسئولیتپذیری کامل انجام میدهد.
به گفته او، وقار برای سلامتی اطفال از هیچ گونه مشکلات ترس ندارد و هیچگاه از موانع و خستگی ناامید نمیشود.
او میگوید: «یکی از جنبههای جالب کار وقار این است که گاهی با زبان شعر نیز به خانوادهها آگاهی میدهد، شک و نگرانیهای آنها را از بین میبرد و آنها را تشویق میکند که ارزش واکسین پولیو را درک کرده و فرزندان خود را با این ابزار یگانه از فلجشدن نجات دهند.»
در همین حال، مولوی لطیفالرحمن، یکی از علمای دینی، علاوه بر تأکید بر اهمیت واکسین پولیو، تلاشهای قدرتالله وقار را میستاید و میگوید: «واکسین پولیو برای سلامتی اطفال بسیار ضروری است و قدرتالله در این عرصه نقش بارزی دارد و برای تغییر ذهنیتهای منفی مردم تلاش میکند.»
او میافزاید که اسلام بر وقایه، نظافت و حفظ سلامتی تأکید دارد و اهمیت واکسینها نه تنها از لحاظ علمی ثابت شده بلکه با رهنمودهای دینی نیز سازگار است.
وی از مردم میخواهد که واکسین پولیو را به اطفال خود تطبیق کنند، زیرا این مسئولیت هر خانواده است تا جامعهای عاری از پولیو و دیگر امراض ساری داشته باشیم.
قدرتالله وقار، به عنوان یک رضاکار متعهد و شاعر جوان، نه تنها برای سلامتی اطفال جامعهاش مبارزه میکند بلکه ذهنیت مردم را تغییر میدهد و برای ساختن یک جامعه سالم تلاش مینماید.
تلاشهای او پیام واضحی دارد که هر فرد جامعه با ادای مسئولیت خود میتواند نسلهای آینده را از امراض ساری محافظت کند.
رحمتالله مرجانخیل، افغانستان عاری از پولیو