مبارزه خستگیناپذیر رضاکاران شجاع در خط مقدم علیه پولیو
کندهار، افغانستان (۱۸ میزان ۱۴۰۳) – صبح یک روز گرم است و خورشید در حال طلوع. عبدالرحمن، یک واکسیناتور زحمتکش، همراه با سایر همکاران رضاکار خود در ولسوالی سپینبولدک کندهار، در نقطه صفری خط فرضی دیورند بین افغانستان و پاکستان منتظر مسافرانی است تا به آنان واکسین پولیو بدهند.
ماموریت عبدالرحمن و همکارانش واضح است. آنها به مسافرانی که بین دو کشور رفتوآمد میکنند، دو قطره واکسین پولیو میدهند تا از این طریق از انتقال و انتشار این مرض خطرناک میان دو کشور جلوگیری کنند.
این منطقه مرزی یکی از مزدحمترین مسیرهای بین افغانستان و پاکستان است که هر روز هزاران نفر همراه با اطفال و خانوادههایشان از آن رفتوآمد میکنند.
به همین دلیل، این مسیر به عنوان خط مقدم مبارزه با احتمال شیوع مرض پولیو شناخته میشود، جایی که تیمهای رضاکار مستقر شدهاند و هر روز صدها و هزاران طفل و بزرگسال را واکسین میکنند.
عبدالرحمن، که صندوق واکسین را بر شانه دارد، به صورت مسئولانه هر مسافر را زیر نظر گرفته و با مهربانی واکسین پولیو را به آنها میدهند.
ماموریت عبدالرحمن و همکارانش واضح است. آنها به مسافرانی که بین دو کشور رفتوآمد میکنند، دو قطره واکسین پولیو میدهند تا از این طریق از انتشار این مرض خطرناک میان دو کشور جلوگیری کنند © افغانستان عاری از پولیو / ۱۴۰۳ / سعید زابلی
او در صحبت با مسافران بر اهمیت واکسین پولیو تأکید کرده و میگوید: «ما اینجا هستیم تا از طریق شما از احتمال انتقال و انتشار ویروس پولیو جلوگیری کنیم. اگر خدای نکرده، ویروس پولیو از طریق شما به منطقهای منتقل شود، زندگی بسیاری از اطفال را به خطر میاندازد.»
او افزود که واکسین پولیو برای تمامی کسانی که بین افغانستان و پاکستان رفتوآمد میکنند مهم است، زیرا این ویروس میتواند توسط افراد در هر سنی منتقل شود.
به گفته او، ولسوالی سپینبولدک یکی از مناطقی است که به دلیل احتمال شیوع ویروس پولیو به شدت تحت توجه قرار دارد.
عبدالرحمن گفت: «به دلیل رفتوآمد زیاد مردم در اینجا، همیشه خطر انتقال ویروس وجود دارد. هدف تیم این است که از طریق واکسین، جلوی آن را بگیریم. روند واکسیناسیون در اینجا فقط برای اطفال نیست، بلکه برای تمام افراد است، زیرا هر کسی در هر سنی میتواند این مرض را از یک کشور به کشور دیگر منتقل کند.»
جمال، واکسیناتور دیگری که در همان منطقه حضور داشت و در حال چکاندن قطرات واکسین به دهان یک طفل بود، گفت: «ما اینجا در خط مقدم علیه دشمنی مبارزه میکنیم که قابل مشاهده نیست، اما میتواند یک طفل را به فلج دائمی مبتلا کند.»
او افزود که وظیفه وی یک کار عادی نیست، بلکه یک وظیفه ملی است که به وسیله آن زندگی اطفال را محافظت میکند.
او گفت: «من با این امید هر طفلی را واکسین میکنم که آیندهای روشن و سالم داشته باشد و از خطرات این مرض بدبختیآور که معلولیت دائمی است، نجات پیدا کند.»
مسافران مسیر سپینبولدک از تلاشهای رضاکاران واکسین پولیو ستایش کرده و میگویند که آنها مسئولیت بزرگی را به عهده دارند.
ولسوالی سپینبولدک یکی از مناطقی است که به دلیل احتمال انتقال و انتشار ویروس پولیو به شدت تحت توجه قرار دارد © افغانستان عاری از پولیو / ۱۴۰۳ / سعید زابلی
محمد سلیم، مسافری که با خانوادهاش از شهر کویته به شهر کندهار سفر میکرد، گفت: «هر بار که از این مسیر سفر میکنم، میبینم که رضاکاران به مسافران واکسین پولیو میدهند. این کار نه تنها زندگی اطفال را نجات میدهد، بلکه از انتشار ویروس در جامعه نیز جلوگیری میکند.»
او افزود که واکسیناسیون علیه پولیو تنها راهی است که میتوانیم خانوادهها و نسلهای آینده خود را از این ویروس خطرناک دور نگه داریم.
عبدالنافع، یکی دیگر از مسافران این مسیر، گفت که در چنین مناطق مرزی که رفتوآمد زیادی بین دو کشور وجود دارد، خطر انتقال ویروس پولیو بسیار بالاست.
او افزود که واکسیناتوران حاضر در اینجا به ما اطمینان میدهند که اطفال ما در امان هستند و ما را از انتقال و انتشار ویروس محافظت میکنند.
او گفت: «من از مردم میخواهم که ارزش این کار را درک کنند و با رضاکاران همکاری کنند تا کشور ما از شر ویروس پولیو در امان باشد.»
کارشناسان صحی واکسیناسیون تمام افراد در هر سنی را در مناطق مرزی، به عنوان اقدامی مهم در جلوگیری از انتشار ویروس پولیو، میدانند.
دکتر نورالله، یک کارشناس صحی، میگوید که واکسیناسیون علیه پولیو در مناطق مرزی اهمیت ویژهای دارد، زیرا در اینجا مردم به طور مداوم از یک کشور به کشور دیگر سفر میکنند و خطر انتقال ویروس پولیو چند برابر است.
او افزود که اگر ویروس از یک طرف به طرف دیگر منتقل شود، میتواند کل منطقه را با تهدید بزرگی مواجه کند.
به گفته او، حضور واکسیناتوران در مناطق مرزی این اطمینان را میدهد که ویروس در مراحل اولیه انتقال متوقف میشود و این تنها راهی است که میتوانیم از گسترش این مرض جلوگیری کنیم.
سعید زابلی، افغانستان عاری از پولیو