تلاش یک مادر بیوه برای نجات اطفال از مرض پولیو
عبدالصبور سیرت
بلخ، افغانستان (۱ حمل ۱۴۰۳) – نظیفه ۵۰ ساله یک رضاکار و سوپروایزر بااستعداد کمپاین واکسین پولیو است که از ده سال به این سو با برنامه محو پولیو در مزارشریف مرکز ولایت بلخ کار می کند.
او هر روز ساعت ۷:۳۰ صبح از خانه به انجام وظیفه میبراید و تا دیگر در ساحات شهر مزار شریف «چغدک»، «شور تاک زار»، گذر علیا» خانه به خانه می رود تا به اطفال واکسین ضد مرض پولیو را برساند.
نظیفه که تا صنف دوازدهم درس خوانده، می گوید: «منحیث یک مادر بیوه آینده اطفال کشورم برایم بسیار ارزش دارد، همین انگیزه باعث شده تا با پروگرام محو پولیو یکجا شوم و برای صحتمندی اطفال افغانستان منحیث رضاکار کار کنم.»
نظیفه هر روز صبح ساعت ۷:۳۰ از خانه میبراید و تا دیگر در ساحات مشخص خانه به خانه می رود تا به هر طفل واکسین ضد مرض پولیو را برساند© افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
او که مادر چهار طفل می باشد، خوشحال است که علاوه بر رساندن واکسین پولیو برای اطفال خودش به دیگر اطفال نیز کمک می نماید.
وی افزود: «علاقه و تعهدی که به کارم دارم، روزهای زیادی را بدون نوشیدن چای صبح از خانه خارج می شوم تا ببینم آیا رضاکاران همه اطفال در ساحه مسئولیت خود را واکسین کرده اند یا خیر.»
وی افزود، همانقدر که اطفال خود را دوست دارد، سایر اطفال کشور را نیز دوست دارد زیرا سلامتی آنها برایش مهم است و تلاش می کند تا وظیفه ای که به او سپرده شده است را به گونه درست انجام دهد.
به گفته او، برای جلوگیری مرض پولیو نقش امامان مساجد و بزرگان منطقه بسیار مهم می باشد، به همین اساس آنها همیشه با او کمک می کنند تا خانواده های که از واکسین کردن اطفال شان خودداری می کنند، قناعت بدهد.
او گفت: «کوشش می کنم تا برای بزرگان فایده های واکسین پولیو را بیان نمایم و آنها را راضی کنم که اطفال خود را در برابر مرض خطرناک و لاعلاج پولیو واکسین نمایند.»
نظیفه در موبایل خود عکس طفلی را نشان می دهد که خانواده اش در نتیجه تلاش او به واکسین شدن راضی شده است © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
نظیفه افزود، بیماری پولیو هیچ درمانی ندارد و تنها به وسیله واکسین جلوگیری می شود. من از بزرگان خانواده خواهش می کنم که اطفال خود را بطور منظم واکسین کنند تا از فلج دایمی در امان بمانند.
نور محمد کلان منطقه چغدک شهر مزارشریف از زحمات رضاکاران واکسین پولیو در جلوګیری از بیماری فلج اطفال قدردانی کرده و از خانواده ها می خواهد که در واکسین نمودن اطفال شان با آنان همکاری کنند.
او می گوید، ویروس فلج اطفال خطرناک است که باعث مرگ یا فلج اطفال زیر پنج سال می شود، من همیشه سعی می کنم با خاله نظیفه خانه به خانه بروم تا برای قانع نمودن خانواده های انکاری واکسین کمک کنم.
به گفته وی، دو قطره واکسین فلج اطفال که در جریان کمپاین خانه به خانه و یا دیگر وقت ها در مراکز صحی به اطفال تطبیق می شود، تنها راه پیشگیری از این بیماری مهلک است.