رویای شبنم یوسفزی؛ محو شدن ویروس فلج اطفال از افغانستان
رقیبه حمیدی
کندز، افغانستان (۲ جوزا ۲۰۴۱) – شبنم یوسفزی، باشنده ولایت کندز، که به عنوان مبلغ/ سوشل موبلایزر کمپاین واکسین فلج اطفال در این ولایت کار می کند، می گوید که تنها امید او محو شدن ویروس پولیو از افغانستان است.
وی که ۲۲ سال عمر دارد، تحصیلات ابتدایی را در لیسه بی بی خدیجه الکبری و تحصیلات نیمه عالی را در انستیتوت حکمت در رشته قابلهګی به پایان رسانیده است.
او حدود چهار سال به عنوان رضاکار در کمپاین واکسین پولیو کرده است، اما مدتی است که او در این پروګرام به عنوان مبلغ یا سوشل موبلایزر ګوماشته شده است.
شبنم یوسفزی هر روز صبح ساعت هشت با حجاب سیاه خانه را ترک می کند و تا ساعت دوازده بعد از ظهر در منطقه مسئولیت خود خانه به خانه می رود تا به خانوادهها درباره واکسیناسیون فلج اطفال آګاهی دهد.
وی می افزاید: «در نتیجه تلاش و زحمت پی در پی توانسته ام تا خانواده ها را به مضرات مرض فلج اطفال و ارزش واکسیناسیون بفهمانم و خوشبختانه همه خانواده ها در ساحه مسئولیت من اطفال خود را به بسیار خرسندی واکسین می نمایند.»
او در رابطه به کار خود گوید در هر کاری مشکلات و چالش هایی وجود دارد، اما در مقابل آن ها مقاومت می کند و همت اش را از دست نمی دهد.
شبنم یوسفزی هر روز صبح ساعت هشت با حجاب سیاه خانه را ترک می کند و تا ساعت دوازده بعد از ظهر در منطقه مسئولیت خود خانه به خانه می رود تا به خانوادهها درباره واکسیناسیون فلج اطفال آګاهی دهد© افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/ رقیبه حمیدی
او می افزاید که در حین کار در جامعه با افراد گوناگونی رو به رو می شود که ذهنیت ها و افکار متفاوتی دارند، برخی به کار او به چشم تحقیر نگاه می کنند، اما برای و کار شان بسیار ارزشمند است زیرا اطفال کشور را از مرض خطرناک فلج اطفال نجات می دهد.
یوسفزی گفت: «من همیشه به کلانهای خانوادهها می گویم که وقایه بهتر از درمان است، واکسین فلج اطفال به عنوان یک ابزار قوت معافیت اطفال شما را در برابر این مرض افزایش می دهد، بنا براین اطفال خود را واکسین کنید، معافیت آنها را تقویت کنید و آنها را از مرض فلج اطفال نجات دهید.»
وی می گوید، افغانستان یکی از دو کشوری است که هنوز با فلج اطفال مبارزه می کند، با کمک مردم می توان مرض فلج اطفال را برای همیشه از افغانستان محو کرد که آرزوی بزرگ وی نیز هست.
در طی گفتگو با یکی از سرپرستهای خانواده در مورد ارزش واکسیناسیون فلج اطفال © افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/ رقیبه حمیدی
ثمیه ۲۰ ساله که در کمپاین واکسین پولیو در ولایت کندز کار می کند، می گوید در گذشته که مبلغان زن در کمپاین واکسیناسیون فلج اطفال گماشته نشده بودند، آنها در تطبیق واکسین با مشکل مواجه بودند.
وی افزود: «در ګذشته وقتی در جریان کمپاین برای تطبیق واکسین به خانههای مردم میرفتیم، سرپرستان خانواده ها ممانعت میکردند، حتی از خانه های خود بیرون نمیشدند، می ګفتند بروید ما اطفال نداریم، اما با ګماشتن مبلغان زن، اکنون این مشکل آنها حل شده و خانواده ها به راحتی برای واکسیناسیون اطفال خود حاضر میشوند.»
ثمیه ابراز امیدواری می کند که در صورت تداوم همکاری مبلغان زن و خانواده ها در تطبیق واکسین فلج اطفال، افغانستان به زودی از ویروس فلج اطفال رهایی خواهد یافت.
داکتر غلام جیلانی عطایی، مسوول معافیت کتلوی مربوط ریاست صحت عامه کندز می گوید، بیش از ۱۰۰ مبلغ یا بسیج کننده اجتماعی در برنامه محو پولیو در این ولایت گماشته شده اند که سهم زنان در آم برجسته است.
شبنم یوسفزی می گوید، که اطفال کشورش را بسیار دوست دارد و با همین احساس به فعالیت خود به عنوان بسیج کننده اجتماعی در برنامه محو پولیو ادامه می دهد © افغانستان عاری ا پولیو/۱۴۰۳/ رقیبه حمیدی
به گفته وی پیام تطبیق کمپاین واکسین فلج اطفال به راحتی از طریق زنان مبلغ به والدین می رسد.
او کار مبلغان را مثبت ارزیابی می کند و می گوید که در چارچوب برنامه محو پولیو تلاش می کند تعداد مبلغان زن را در شهرها و قریه ها افزایش دهد.
عطایی در پیام خود به والدین می گوید، فلج اطفال درمانی ندارد و اطفال را به فلج اطفال دائمی مبتلا میسازند، تنها راه محو این مرض تطبیق دو قطره واکسین پولیو به تمام اطفال تا پنج سالگی است.