تلاش های بی وقفه صاحبه عمری در برابر فلج اطفال
بلخ، افغانستان (۱۰ میزان ۱۴۰۳)– صاحبه عمری، رضاکار متعهد و کوشا کمپاینهای واکسیناسیون پولیو است که از هفت سال به اینسو در خط مقدم مبارزه با پولیو در ولایات فاریاب، هرات و بلخ فعالیت دارد.
او در این مدت به هزاران کودک واکسین پولیو داده و آنان را از این مرض ناگوار در امان نگهداشته است.
مبارزه با پولیو در افغانستان از چندین دهه گذشته ادامه داشته که یکی از مهمترین چالشها برای سکتور صحت و نهادهای کمکرسان بینالمللی به شمار میرود.
رضاکاران کمپاین واکسین پولیو و سایر کارکنان صحی نقش حیاتی در تطبیق و آگاهی دهی واکسین در سراسر کشور به خصوص در مناطق دورافتاده دارند.
یکی از این رضاکاران متعهد و پرتلاش، صاحبه عمری است که در سه ولایت فاریاب، هرات و بلخ بدون خستگی در این زمینه کار کرده است.
او در ولایت فاریاب متولد شد و تا صنف دوازدهم درس خواند، پس از فراغت از مکتب، فعالیت خود را به عنوان واکسیناتور در کمپاینهای پولیو در این ولایت آغاز کرد.
صاحبه عمری، رضاکار متعهد و کوشا کمپاینهای واکسیناسیون پولیو است که از هفت سال به اینسو در خط مقدم مبارزه با پولیو در ولایات فاریاب، هرات و بلخ فعالیت دارد © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
صاحبه عمری که مادر سه فرزند نیز است، یک سال پس از شروع فعالیتش به دلایلی به ولایت هرات نقل مکان کرد و پنج سال در آنجا کار کرد، اما از یک سال گذشته به ولایت بلخ بازگشته و در حال حاضر در شهر مزارشریف به عنوان واکسیناتور در کمپاینهای واکسیناسیون پولیو فعالیت دارد.
او میگوید: «سه فرزندم بیماریهای مختلف دارند و خودم هم دو بار عملیات شدهام، امروز سیزدهمین روز است که از بستر بلند شدهام و با وجود مشکلات، برای محافظت از اطفال دیگر در کمپاین شرکت کردهام.»
صاحبه افزود: «همانطور که سلامتی و حفاظت از فرزندانم برایم مهم است، تلاش میکنم هیچ طفلی به این مرض مهلک دچار نشود و همواره برای این هدف سخت تلاش میکنم.»
او ماموریت اول خود را در ولایت فاریاب آغاز کرد، جایی که آگاهیدهی درباره واکسین پولیو یکی از چالشهای بزرگ بود و به دلیل ناامنی، رفتن به برخی مناطق و رساندن واکسین نیز کار بسیار دشواری بود.
پس از موفقیتهای اولیه در فاریاب، صاحبه عمری فعالیت خود را در ولایتهای هرات و بلخ ادامه داد، اگر چه این مناطق نسبتاً امن بودند، اما هنوز هم مشکلات اجتماعی و فرهنگی در برابر خدمات صحی وجود داشت؛ بسیاری از خانوادهها از واکسین هراس داشتند یا به دلیل اطلاعات نادرست ممتنع واکسین بودند.
اما صاحبه عمری در برابر این مشکلات اجتماعی صبر و مقاومت زیادی نشان داد و خانوادهها را قانع کرد که واکسین چقدر برای حفظ سلامتی فرزندانشان ضروری است و چگونه میتواند اطفالشان را برای همیشه از مرض پولیو محافظت کند.
صاحبه در جریان هفت سال دوره کاری خود به هزاران طفل واکسین پولیو تطبیق کرده و آنان را از این مرض بدبختیبار مصون ساخته است © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
به لطف تلاشهای او، نه تنها کمپاین پولیو در این مناطق موفق شد، بلکه تغییرات چشمگیری در زمینه آگاهی عمومی نیز ایجاد شد.
او میگوید: «به دست آوردن اعتماد مردم مهمترین کار است، زمانی که مردم متوجه شوند که شما تنها برای سلامتی آنها کار میکنید، آنها با شما همکاری خواهند کرد.»
اگرچه صاحبه با چالشهای فراوانی روبرو بوده است، اما استقامت و تعهد او در برابر این موانع به موفقیت او انجامیده است.
او با صبر و مهارت تمام مشکلات را حل کرد و بزرگترین دستاوردش این بود که هزارها طفل را در مناطقی واکسین کرد که قبلاً دسترسی به آنها امکانپذیر نبود.
صاحبه عمری در برنامههای آیندهاش متعهدتر از پیش به مبارزه علیه پولیو ادامه خواهد داد؛ او میخواهد دسترسی به واکسین پولیو را در مناطق دورافتاده گسترش دهد و نقش کارمندان زن در این عرصه را تقویت کند.
او باور دارد که مشارکت زنان در عرصه صحی میتواند تغییرات بزرگی در وضعیت سلامت جامعه ایجاد کند.
صاحبه از جمله زنان فداکاری است که در شرایط سخت برای جامعهاش از خودگذری کرده است، تلاشها و تعهد او نه تنها به اطفال مناطق محل فعالیتش فرصت جدیدی برای حفاظت از مرض پولیو بخشیده، بلکه به عنوان یک مادر متعهد نقش زنان را نیز در جامعه بازتعریف کرده است.
عبدالصبور سیرت، افغانستان عاری از پولیو