همکاری مردم در تطبیق واکسین پولیو افزایش یافته است
رحمت الله مرجانخیل
غزنی، افغانستان (۳۰ سنبله ۱۴۰۳) – مسئولان صحی در ولایت غزنی میگویند که همکاری مردم در تطبیق کمپاینهای واکسین پولیو/ فلج اطفال نسبت به گذشته به گونه چشمگیری افزایش یافته است.
براساس معلومات، در گذشته هزاران طفل در مرکز و ولسوالیهای این ولایت از دریافت واکسین پولیو محروم میماندند، اما اکنون این رقم با همکاری مردم به صورت قابل ملاحظهای کاهش یافته است.
رئیس معافیت کتلوی این ولایت، داکتر بصیر احمد ثابت میگوید که غزنی مجموعاً ۱۹ ولسوالی دارد و در این اواخر با همکاری مردم در تمام این ولسوالیها واکسین پولیو به صورت همزمان و بهخوبی تطبیق میگردد.
وی میافزاید که با علمای دینی، بزرگان قومی و مردم محل وقت به وقت نشستهایی برگزار میکنند تا سطح آگاهی آنان در مورد خطرات بیماری پولیو و ارزش واکسین افزایش یابد.
به گفته وی، سطح آگاهی مردم نسبت به گذشته بیشتر شده و در نتیجه، کیفیت تطبیق کمپاینهای واکسین پولیو نیز بهبود یافته است.
او میگوید: «در گذشته به دلیل برخی باورها و اطلاعات نادرست همکاری مردم کمتر بود، اما اکنون با افزایش سطح آگاهی آنان، همکاری مردم با کارکنان کمپاینهای واکسیناسیون بیشتر شده و ساحه پوشش واکسین گسترش یافته است.»
ثابت همچنان تأکید میکند که مسئولان صحی با اتحاد کامل به مردم در شهر و ولسوالیها خدمات صحی ارائه میکنند، بهموقع به تمام ساحات دسترسی یافتهاند و کمپاینهای واکسین پولیو را بهطور موفقیتآمیز عملی کردهاند.
وی همچنین یادآور شد که مسئولان ذیربط متعهد هستند که پس از این نیز به مردم زیر چتر وزارت صحت عامه خدمات صحی بهتر ارائه کنند.
براساس معلومات، در گذشته هزاران طفل در مرکز و ولسوالیهای این ولایت از دریافت واکسین پولیو محروم میماندند، اما اکنون این رقم با همکاری مردم به صورت قابل ملاحظهای کاهش یافته است © افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/ رحمت الله مرجانخیل
در همین حال، مولوی عبدالله منصور، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ غزنی، نیز میگوید که با همکاری علمای دینی سطح آگاهی مردم در مورد واکسین پولیو افزایش یافته است.
وی میافزاید: «در تطبیق واکسین پولیو هیچ مشکلی وجود ندارد، مردم با خوشحالی در هر کمپاین حاضر میشوند تا اطفال خود را واکسین کنند.»
شکریه، یک زن ۳۲ ساله ساکن ولسوالی قرهباغ غزنی، میگوید که در این اواخر توجه بسیاری از خانوادهها به اهمیت واکسین پولیو بیشتر شده است.
وی میافزاید: «در سالهای گذشته متأسفانه در کشور جنگ بود و همچنان تبلیغات منفی نیز صورت میگرفت که مردم را دچار تردید و شک میکرد و بیشتر آنها از واکسین کردن اطفالشان خودداری میکردند، اما اکنون وضعیت تغییر کرده و مردم به ارزش واکسین پولیو پی بردهاند.»
او میگوید که به عنوان مادر چند طفل خوشحال است که اکنون خانوادهها به صحت اطفالشان توجه میکنند و علاوه بر واکسینهای دیگر، واکسین پولیو نیز به آنها تطبیق میکنند تا از این مرض خطرناک در امان بمانند.
احمد احمدی، یک سوپروایزر کلستر در برنامه واکسین پولیو، نیز میگوید که در این اواخر همکاری مردم با رضاکاران کمپاین بسیار بیشتر شده است.
او میافزاید: «اگر همکاری مردم به همین شکل ادامه یابد، من مطمئن هستم که روزی جامعه ما از مرض پولیو پاک خواهد شد.»
کارشناسان صحی باور دارند که همکاری مردم در محو این مرض خطرناک نقش اساسی دارد، زیرا موفقیت کمپاینهای واکسین پولیو به حمایت اجتماعی و افزایش آگاهی مردم وابسته است.
همکاری مشترک مردم محل، علمای دینی و کارکنان صحی نه تنها سبب حفظ صحتمندی اطفال میشود، بلکه گامی مهم در بهبود وضعیت صحی جامعه نیز به شمار میرود.