یکتن از قربانی های پولیو: ما باهم می توانیم بیماری پولیو را از کشور محو نماییم
هوسی احمدزی
کابل، افغانستان (۲۱ ثور ۱۴۰۳) – یکتن از قربانیان بیماری فلج اطفال که به دلیل این مرض هر دو پای وی فلج شده است، از مردم می خواهد باهم یکجا برعلیه بیماری فلج اطفال ایستاده شوند تا برای هر طفل واکسین پولیو بطور دقیق رسانده شود و این بیماری کشنده و فلج کننده برای همیشه از افغانستان محو شود.
بسم الله ذکی، جوان ۳۵ ساله ای که در یک سالگی به بیماری فلج اطفال مبتلا شده، اصالتاً باشنده ولسوالی دهنه غوری ولایت بغلان است و اکنون در ناحیه ۱۷ شهر کابل زندگی می کند.
او می گوید که حدود ۳۴ سال پیش خانواده اش به عنوان پناهنده در پاکستان زندگی می کردند و در همان زمان به بیماری فلج اطفال مبتلا شده بود که باعث ناتوانی او در راه رفتن شد.
وی افزود: «زندگی یک پناهنده سخت است، ما به خدمات صحی و دیگر خدمات دسترسی نداشتیم، پدر و مادرم نتوانستند من را واکسین نمایند، به همین دلیل به بیماری فلج اطفال مبتلا شدم و من را برای همیشه معلول نمود.»
به گفته وی، با اینکه معلولیت رنج های زیادی دارد، اما شهامت خود را از دست نداده است، نه تنها تحصیلات مکتب خود به پایان رسانده، بلکه تحصیلات عالی را نیز به پایان رسانده است.
بسم الله ذکی ۳۵ ساله قربانی فلج اطفال می گوید که به دلیل عدم واکسیناسیون در دوران طفلیت به بیماری فلج اطفال مبتلا شده و هر دو پایش فلج شده است. © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ هوسی احمدزی
ذکی گفت: با وجود اینکه از یک طرف با معلولیت و از طرف دیگر مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کردم اما همه چیز را قبول کردم، ابتدا تحصیلاتم را با سختی های فراوان به پایان رساندم، سپس وارد پوهنتون و پوهنځی اقتصاد را خواندم.”
وی افزود: در اثر مواجهه شدن با این سختی ها و رنج ها، اکنون در یک فروشگاه مواد غذایی مشغول به کار است و علاوه بر آن، با یک مرکز مطالعاتی همکاری می کند و از این طریق خانواده یازده نفره خود را حمایت می کند.
او می گوید: «زندگی یک معلول سخت است، من اغلب از کارهایی رنج می برم که افراد توانا می توانند انجام دهند، اما نمی توانم آنها را انجام دهم، اما هنوز هم تسلیم نشده ام.»
به گفته او، با توجه به زندگی سخت خود، به خوبی درک می کند که بیماری فلج اطفال چقدر برای اطفال افغان فاجعه بزرگی را دربر دارد.
بسم الله ذکی اوقات فراغت خود را صرف مطالعه و مطالعه می کند © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ هوسی احمدزی
به گفته وی، تنها راه جلوگیری این بیماری کشنده، اتحاد همه مردم کشور است که در کنار هم در برابر بیماری فلج اطفال ایستاده شوند، تا همه اطفال واکسین پولیو را بطور دقیق دریافت کنند.
ذکی گفت: به عنوان قربانی فلج اطفال تنها امیدم این است که دیگر هیچ طفل به این بیماری مهلک و فلج کننده مبتلا نشوند و سربار خانواده و جامعه خود نشوند.
او همچنین از خانوادهها میخواهد که بیماری فلج اطفال را جدی بگیرند و تمام اطفال زیر پنج سال خود را در هر دوره کمپاین ها واکسین کنند.
بسم الله ذکی در حال گفتگو با برادر بزرگترش © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ هوسی احمدزی
عبدالله ۴۵ ساله برادر بزرگ بسم الله ذکی است که می گوید معلولیت او همه خانواده را تحت تاثیر قرار داده است.
وی گفت: «با وجود اینکه برادرم با ناتوانی و معلولیت ناشی از فلج اطفال تحصیل کرده و به جایی رسیده است، اما همچنان نگران آینده او هستم چرا که نیاز به مراقبت و کمک زیادی دارد.»
او می گوید، اززیان های بیماری فلج اطفال تنها آنهای باخبر هستند که اعضای خانواده شان به این بیماری مبتلا شده باشند و عملاً این درد را تجربه کرده اند. به همین سبب از والدین می خواهد که به صحت اطفال خود توجه کنند و نگذارند که سرنوشت اطفال شان مانند برادرش شود.
یک متخصص صحت به نام داکتر کمین ساپی با نگاهی به وضعیت بسم الله ذکی می گوید پولیو یا فلج اطفال بیماری خطرناکی است که باعث فلج دائمی و حتی مرگ فرد می شود.
وی افزود: متاسفانه فلج اطفال هیچ درمانی ندارد، فقط با واکسیناسیون می توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.لازم است خانواده در هر کمپاین تمام اطفال زیر پنج سال خود را برای مصون ماندن از این بیماری خطرناک واکسین کنند.