یک رضاکار کمپاین واکسین پولیو: میخواهم در جلوگیری از پولیو سهم مسوولیت خود را ادا کنم

هوسی احمدزی
کابل، افغانستان (۲۵ اسد ۱۴۰۳) – اجمل، جوان ۲۷ سالهای که در ولسوالی دهسبز کابل زندگی میکند، واکسیناتوری است که هر روز با موترسایکل کهنه خود ساعتها راه طی میکند تا واکسین پولیو را به اطفال در ساحه مسوولیت خود برساند.
او که فارغالتحصیل صنف دوازدهم است و به دلیل مشکلات اقتصادی تا کنون نتوانسته تحصیلات عالی خود را ادامه دهد، در حالی که سایر اعضای خانوادهاش به دهقانی و مالداری مشغول هستند، برای حفاظت از اطفال در برابر بیماری پولیو، به وظیفه واکسیناتوری روی آورده است.
اجمل نه تنها در هر کمپاین به اطفال واکسین پولیو میدهد، بلکه خانوادهها را نیز در مورد خطرات بیماری پولیو و فواید واکسین آگاهی میدهد.
او میگوید: «زمانی که دیدم اطفال در ولایات مختلف کشور به بیماری پولیو مبتلا میشوند و اعضای بدنشان فلج میشود، خواستم برای جلوگیری از این بیماری سهم خود را ادا کنم. تصمیم گرفتم که به عنوان واکسیناتور کار کنم، زیرا به این وسیله میتوانم در زندگی اطفال عزیز منطقه خود تغییر ایجاد کنم.»
اجمل نه تنها در هر کمپاین به اطفال واکسین پولیو میدهد، بلکه خانوادهها را نیز در مورد خطرات بیماری پولیو و فواید واکسین آگاهی میدهد. © افغانستان عاری از پولیو / ۱۴۰۳/ هوسی احمدزی
وی میگوید که با وجود مواجهه با انواع مشکلات در جریان این وظیفه، هیچگاه امید خود را از دست نمیدهد و با شجاعت کامل به کار خود ادامه میدهد و در طول یک سال کاری خود، صدها کودک را واکسین کرده است.
اجمل گفت: «با دادن دو قطره واکسین به اطفال، آینده آنان را محفوظ می کنم، زیرا میدانم که پولیو چقدر بیماری خطرناک و بیرحم است؛ این بیماری طفل را فلج میکند و او را تا آخر عمر بار دوش خانواده و جامعه می سازد.»
پیام او به آن خانوادههایی که گرفتار اطلاعات نادرست شدهاند و اطفال خود را واکسین نمیکنند، بسیار ساده اما موثر است؛ او اضافه میکند: «متاسفانه پولیو درمان ندارد. ما مجبوریم که از طریق واکسین از آن جلوگیری کنیم. من به شما اطمینان میدهم که واکسین پولیو ایمن و موثر است و در سراسر جهان زندگی میلیونها کودک را نجات داده است.»
پدر اجمل، حاجی عبدالرحیم، به وظیفه پسرش افتخار میکند و میگوید که او مسوولیت بسیار مهمی را به عهده دارد.
او گفت: «اجمل پسر من است. من به کار او بسیار افتخار میکنم. هر روز که او از خانه بیرون میشود، دعای من همراه اوست، زیرا میدانم که او کار بسیار مهمی انجام میدهد و آینده اطفال را امن میسازد.»
وی میگوید که حفاظت از اطفال در برابر بیماری پولیو تنها وظیفه رضاکاران کمپاین واکسین پولیو مانند پسرش نیست، بلکه همه اعضای جامعه باید با وحدت کامل در این مسوولیت ملی مهم سهم بگیرند.
به گفته او، با این کار میتوانیم افغانستانی عاری از پولیو داشته باشیم.
اجمل می ګوید: «با دادن دو قطره واکسین به اطفال، آینده آنان را محفوظ می کنم، زیرا میدانم که پولیو چقدر بیماری خطرناک و بیرحم است؛ این بیماری طفل را فلج میکند و او را تا آخر عمر بار دوش خانواده و جامعه می سازد.» © افغانستان عاری از پولیو / ۱۴۰۳/ هوسی احمدزی
همکار کاری اجمل، فاروق، که او نیز به عنوان واکسیناتور کار میکند، در مورد کار اجمل میگوید که دوستش، اجمل، احساس بسیار خوبی دارد. او حفاظت از اطفال در برابر بیماری پولیو را مسوولیت خود میداند و در این کار هیچگونه کوتاهی نمیکند.
وی گفت: «من و اجمل همیشه در حین وظیفه با هم هستیم. من او را میبینم که آینده اطفال وطن را مانند اطفال خانواده خود مهم میداند و تلاش زیادی میکند تا واکسین پولیو را به هر کودک آخری برساند.»
به گفته او، اگر هر رضاکار کمپاین واکسین پولیو وظیفه خود را مانند اجمل با مسوولیت انجام دهد، آن روز دور نیست که افغانستان از بیماری پولیو عاری شود.
تلاشهای اجمل نه تنها در منطقه او در زمینه صحت و سالم بودن اطفال تاثیرگذار است، بلکه به جوانان دیگر کشور الهام میدهد تا آنها نیز مانند او برای جامعه خود کار کنند.
افرادی مانند او هستند که در برابر مشکلات و موانع ایستادگی میکنند و برای آینده اطفال وطن تلاش میکنند، هر قطره واکسین که به اطفال داده میشود، امیدی برای یک افغانستان سالم است.