پولیو زندگی یک طفل و خانواده اش را تلخ کرده است
هوسی احمدزی
کابل، افغانستان (۲۸ حمل ۱۴۰۳) – عدم توجه به صحت اطفال و واکسین نکردن به موقع آنها می تواند زندگی را هم برای طفل و هم برای خانواده دشوار کند، که یک نمونه آن خانواده عین الله باشنده ولسوالی خاکجبار کابل می باشد.
عین الله که ۲۹ سال عمر دارد، رحمت الله پسر نه ساله اش به مرض پولیو مبتلا شده که دست و پاهایش از حرکت باز مانده است.
او می گوید در حالی که سال هاست از فقر و مشکلات اقتصادی رنج می برد، فرزندش که از فلج اطفال رنج می برد زندگی او را سخت کرده است.
به گفته وی، دارای پنج فرزند هستند که پسر بزرگ آنها مبتلا به فلج اطفال است و بار دوش خانواده شده است.
عین الله ماجرای ابتلای پسرش به فلج اطفال را این گونه بیان کرد: «سالها پیش خانه ما در منطقهای دورافتاده ولسوالی خاکجبار بود، در آن زمان ناامنی بود، کمپاین واکسین فلج اطفال ګاهی انجام میشد و ګاهی انجام نمیشد، اما نیز به صحت و سلامتی پسرمان توجه نکردیم تا او را مرتب واکسین نماییم، همین باعت شد که فرزند بزرگم رحمت الله در چهار سالگی به فلج اطفال مبتلا شد.»
وی افزود، پسرش چند روزی تب شدید داشت، وقتی او را برای معالجه به داکتر برد، داکتر پس از معاینه به او گفت که متاسفانه پسرش به فلج اطفال مبتلا شده است و درمان او غیرممکن است.
با این سخنان او به گذشته رفت و پس از اندکی تأخیر گفت: «آن روز مانند روز قیامت گذشت و من بسیار گریه کردم.»
رحمت الله نه ساله که در چهار سالگی به فلج اطفال مبتلا شده، این بیماری هر دو دست و هر دو پایش را فلج کرده است © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ هوسی احمدزی
به گفته وی، پسرش در پنج سال گذشته در بستر بوده و همین امر زندگی او و دیگر اعضای خانواده را تلخ کرده است.
او ګفت: «پسرم نمی تواند راه برود، نمی تواند بازی کند، برای رفع نیازش به کمک دیگری ضرورت دارد، مادرش همه این کارها را می کند، اما من از این موضوع ناراحتم، وقتی بزرگ شد چه خواهد کرد؟»
پدر کودک مذکور با توجه به وضعیت خود از والدین می خواهد که هرگز از سلامت فرزندان خود غافل نشوند بلکه باید فرزندان خود را در دوران طفولیت در برابر همه بیماری ها از جمله فلج اطفال واکسین کند تا سالم بمانند و مانند پسرش باری بر دوش خانواده و جامعه نباشند.
گل بی بی مادر رحمت الله مصاب به پولیو نیز می گوید که بیماری و وضعیت پسرش او را آزار می دهد اما کاری از دستش بر نمی آید.
وی افزود: «به عنوان یک مادر وقتی به زندگی سخت پسرم نگاه می کنم، رنج زیادی می کشم، زیرا بیماری فلج اطفال به شدت به او ضربه زده است که در همه چیز از خوردن و آشامیدن گرفته تا تشناب رفتن به کمک من نیاز دارد.»
او می گوید اگر می دانست پسرش به چنین مرض خطرناکی مبتلا می شود، او را کیلومترها دورتر می برد تا واکسین شود، اما الان پشیمانی فایده ای ندارد.
به گفته او، وقتی پسرش بچه های دیگر را در حال بازی می بیند، معصومانه به آنها نگاه می کند و به آنها می خندد، اما خنده او او را آزار می دهد و احساس ناتوانی وحشتناکی به او دست می دهد.
گل بی بی از مادران می خواهد که به صحت و سلامتی فرزندان خود توجه جدی داشته باشند و آنها را مرتب واکسین کنند تا مانند پسرش به فلج اطفال مبتلا نشوند.
وی می ګوید: «هیچ پدر و مادری باید در واکسین نمودن فرزندان خود غفلت نکند، اگر خدای ناکرده فرزند شان به فلج اطفال مبتلا شود، هرگز از شیرینی زندگی لذت نخواهند برد و تمام عمر خود را افسرده خواهند کرد.»
کارشناسان بخش صحت می گویند فلج اطفال هیچ درمانی ندارد و تنها با واکسیناسیون می توان از آن پیشگیری کرد.
یکی از این افراد داکتر محمد نصیر درانی است که می گوید واکسیناسیون در برابر فلج اطفال و هر بیماری دیگری برای آینده سالم کودکان حیاتی است، هر خانواده ای باید به طور منظم فرزندان خود را واکسین کند تا از آنها در برابر فلج اطفال و سایر بیماری ها محافظت شود.