زندگی اطفال خود را در خطر نیندازید
داستان یک دهقان فرید هاشمی
کابل، افغانستان (۳۱ جوزا ۱۴۰۲) – ریاض الله پدر پنج طفل با اندوه فراوان که در چشمانش دیده می شد، گفت: «داکتر قریه ما با من و اولاد هایم رویه خوب نداشت و این باعث شد تا چهار ماه متواتر اطفال های خود را در برابر پولیو یا فلج اطفال واکسین نکنم.»
وی افزود، زمان که با اولاد هایم نزد این داکتر مراجعه می کردم، او با ما بدرفتاری می نمود، برای سلامتی اطفالم توجه نمی کرد و ادویه درست هم نمی داد.
ریاض الله ۲۷ سال عمر دارد، او یک دهقان است و باشنده ولسوالی خوگیانی ولایت ننگرهار می باشد. او بیشتر وقت خود را در کشت گندم می گذراند تا امرار معاش کند.
وقتیکه اطفال ریاض الله بیمار می شوند وی انها را برای تداوی به شفاخانه دولتی قریه می برد.
به گفته دوستان وی، داکتر این شفاخانه محلی که ریاض الله نزد وی مراجعه می کند از بستگان او است. هر دو فامیل مشکلات خانوادگی دارند و این باعث شده که داکتر مسؤل توجه برای این فامیل ننماید.
ریاض الله در ولسوالی خوگیانی ولایت ننگرهار در مزرعه خود دهقانی می کند
ریاض الله تصمیم ګرفته بود که اطفال خود را نزد داکتر نبرد و هنگامیکه واکسیناتوران برای کمپاین واکسیناسیون پولیو به خانه وی مراجعه می کردند ایشان مانع تطبیق واکسین برای اطفالش می گردید.
این کار وی فایده نداشت جز اینکه شاید زندگی اطفال خود را به خطر بیندازد. متاسفانه رد تطبیق واکسین چهار ماه متواتر ادامه داشت. امتناع ریاض الله از تطبیق واکسین نه تنها تهدیدی برای اطفال او بلکه خطر برای همه قریه بود.
خوشبختانه یک تیم متخصص برنامه محو پولیو یونیسف از ریاض الله بازدید نمود، آنها در مورد اهمیت واکسیناسیون پولیو و تهدیدات این مرض در صورت واکسین نکردن اطفال در برابر فلج اطفال صحبت نمودند.
همچنان آنها به ریاض الله وعده نمودند که مانند سایر مردم قریه در شفاخانه دولتی به درستی تداوی خواهد شد.
این تیم تاکید کرد که نباید به دلیل بد رفتاری یک شخص زندگی اطفال خود را به خطر بیندازد.
تیم برنامه محو پولیو یونیسف با ریاض الله در مقابل خانه اش در باره فواید واکسیناسیون فلج اطفال ګفتګو می کند
در حالیکه ریاض الله در بین دو اولادش نشسته بود، با لبخند گفت، از کارکنان برنامه محو پولیو یونیسف سپاسگزار است که انها به خانه او آمدند و چشمان وی را باز کرد.
او به اطفال خود نگاه کرد و با تاسف گفت: «من حالا به اهمیت واکسین فهمیدم، من اشتباه کردم، نباید به دلیل خصومت شخصی از واکسین نمودن اطفالم در برابر مرض پولیو امتناع می نمودم.»
اکنون ریاض الله از سایر مردم می خواهد که واکسین پولیو را به اطفال خود بدهند و به آنها کمک نمایند تا زندگی سالم، شاد و آرام داشته باشند.
ریاض الله و دو طفلش بعد از واکسین
این تنها داستان ریاض الله در ولسوالی خوگیانی ننگرهار نیست بلکه افراد دیگری هم در سراسر افغانستان هستند که به دلایل مختلف از تطبیق واکسین خود داری می کنند.
کارکنان برنامه محو پولیو یونیسف شب و روز تلاش می نمایند تا به خانه های هریک از آنها رفته و افرادیکه از واکسین فلج اطفال امتناع می ورزد تشویق کند تا اطفال را در برابر فلج اطفال واکسین کنند.
ما به عنوان والدین و ساکنان این جامعه در برابر سلامتی و آینده صلح آمیز اطفال ما مسؤلیت داریم، بعد از ما سرنوشت و آینده کشور به دست اطفال ما است.
اطفال صحتمند در قریه ملا حکیم آباد ولسوالی خوگیانی بازی می کنند