سفیران صحی: آنهایی که آینده اطفال را مصون میسازند
بلخ، افغانستان (۲۲ میزان ۱۴۰۳) – در شهر مزارشریف، ولایت بلخ دو رضاکار کمپاینهای واکسین پولیو به نامهای انیسه و سعدیه هر روز با این امید از خانههایشان بیرون میشوند تا اطفال را از خطر مرض فلج اطفال نجات دهند.
اما کار آنها تنها به تطبیق واکسین محدود نمیشود، بلکه تلاش میکنند تا باورهای غلط در مورد واکسین پولیو را در میان خانوادهها از بین ببرند.
انیسه که از چندین سال به اینسو به عنوان سوپروایزر در کمپاینهای واکسین پولیو کار میکند، علاوه بر رسانیدن واکسین به صدها طفل، دهها خانواده را نیز که قبلاً از واکسین کردن اطفال خود خودداری میکردند، قانع ساخته است.
او میگوید: «در نقش یک کارمند کمپاین واکسین پولیو، کارم تنها به رساندن واکسین به اطفال خلاصه نمیشود، بلکه همیشه تلاش کردهام تا آگاهی در مورد اهمیت واکسین پولیو را در جامعه افزایش دهم و خانوادههایی که انکار میکردند، قانع سازم که اطفالشان را واکسین کنند.»
او با توجه به تجربیات خود اضافه میکند که صحبت کردن با خانوادههای مخالف واکسین و قانع ساختن آنها کار سادهای نیست، بلکه نیاز به مهارت ویژه و صبر زیادی دارد.
او گفت: «وقتی با چنین خانوادههایی روبهرو میشویم که از واکسین کردن اطفال خود انکار میکنند، سعی میکنیم دلیل اصلی انکارشان را پیدا کنیم، وظیفه ما این است که با ملایمت به صحبتهای آنها گوش دهیم و با مهارت بسیار، معلومات دقیق در مورد فواید واکسین را به آنها ارائه کنیم.»
در شهر مزارشریف، ولایت بلخ دو رضاکار کمپاینهای واکسین پولیو به نامهای انیسه و سعدیه هر روز با این امید از خانههایشان بیرون میشوند تا اطفال را از خطر مرض فلج اطفال نجات دهند © افغانستان عازی از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
انیسه همچنان یادآور میشود که برخی خانوادهها به دلایل باورهای دینی و فرهنگی از واکسین کردن اطفال خود خودداری میکنند، در چنین مواردی از علمای محلی کمک میگیرند تا خانوادهها را قانع کنند که واکسین پولیو از نظر اسلام نه تنها مشکلی ندارد، بلکه برای سلامتی اطفال بسیار مهم است.
در کنار انیسه، سعدیه نیز یکی از رضاکاران پرتلاشی است که برای نجات اطفال از مرض فلج اطفال تلاشهای بسیاری کرده است.
او میگوید، هرچند در جریان کار خود با برخوردهای نامناسب از سوی خانوادهها روبهرو شده و حتی گاهی به او سخنان تند گفته شده است، اما با وجود این، صبر خود را از دست نداده، چون هدف او حفاظت از اطفال است.
او میافزاید: «برای من سلامت اطفال از همه چیز مهمتر است، وقتی اطفال را واکسین میکنم، احساس میکنم که برای آینده بهتر آنها گامی بزرگ برداشتهام.»
او علاوه بر این، به خانوادهها در مورد ضررهای مرض فلج اطفال و فواید واکسین نیز آگاهی میدهد تا معلومات آنها در این زمینه افزایش یابد.
او گفت: «من با هر خانواده طوری رفتار میکنم که گویا آنها خویشاوندان من هستند، به آنها میگویم که واکسین برای آینده فرزندان شما بسیار مهم است، هر وقت یک پدر یا مادر قانع میشود و فرزندشان را واکسین میکنند، این لحظهای از خوشحالی برای من است، امید من این است که تمام اطفال کشور از این مرض خطرناک نجات یابند.»
نور محمد اسحاقزی، یکی از باشندگان شهر مزار شریف که قبلاً مخالف واکسین پولیو بود، اکنون یکی از حامیان قوی واکسین پولیو است.
او میگوید: «در ابتدا فکر میکردم که واکسین به اطفال ما ضرر میرساند و با دین ما در تضاد است، اما بعد از آنکه انیسه و سعدیه معلومات دقیق در مورد اهمیت واکسین برایم ارائه کردند، فهمیدم که این یگانه وسیله برای نجات اطفال از مرض فلج اطفال است.»
رضاکاران کمپاین واکسین پولیو، مانند انیسه و سعدیه، در حفاظت از سلامت جامعه نقش اساسی دارند. محبت، صبر و تعهد آنها تنها به تطبیق واکسین محدود نمیشود، بلکه چراغ امید را برای اطفال کشور روشن میکنند؛ هر طفل واکسین شده نشانهای از یک پیروزی است و هر پدر قانع شده یک قدم به سوی آیندهای روشنتر برای اطفال است.
عبدالصبور سیرت، افغانستان عاری از پولیو