مبارزه با پولیو؛ تلاشهای یک رضاکار برای جامعهای سالم

پکتیکا، افغانستان (۲ حوت ۱۴۰۳) – احسانالله، مردی ۳۵ ساله که اصالتاً باشنده ولایت کنر است، اکنون در ولسوالی وازیخوا ولایت پکتیکا زندگی میکند؛ منطقهای که قریههای آن از خانههای گلی ساخته شده و امکانات زندگی در آن محدود است.
او بهعنوان یک رضاکار در کمپاینهای واکسین پولیو در قریه “وچ خوړ” این ولسوالی فعالیت میکند و مبارزه با این مرض فلجکننده را یک مسئولیت دینی و انسانی میداند.
وی میگوید: «حدود هشت سال میشود که بهحیث رضاکار در کمپاینهای واکسین پولیو کار میکنم. خوشحالم که در خط مقدم این مبارزه قرار دارم.»
او میافزاید که در ساحه مسئولیت خود نهتنها به اطفال واکسین میرساند، بلکه خانوادهها را نیز از خطرات مرض پولیو و اهمیت واکسین آگاه میسازد.
احسانالله میگوید که در هشت سال گذشته تلاشهای گستردهای انجام داده تا واکسین را به هر طفل در منطقه برساند تا هیچ طفلی قربانی این مرض نشود.
او اضافه میکند که به دلیل این تلاشها، اکنون تمامی باشندگان محل او را میشناسند، به سخنانش گوش میدهند و به او اعتماد دارند.
وی میگوید که همین اعتماد سبب شده تا بتواند دهها خانوادهای را که در گذشته با واکسین مخالفت میکردند، متقاعد سازد که اطفالشان را واکسین کنند.
به گفته احسانالله، جلب اعتماد مردم نیاز به زمان دارد، اما او همواره در تماس با خانوادهها است، به دروازههای خانههایشان میرود، نگرانیهای آنها را میشنود و در مورد فواید واکسین آگاهی میدهد.
او داستان یکی از همین خانوادهها را روایت میکند که سالها با تطبیق واکسین بر اطفالشان مخالفت داشتند.
محمدگل، بزرگ این خانواده، گمان میکرد که واکسین یک توطئه خارجی است و به همین دلیل حاضر نبود اطفالش را واکسین کند.
اما برای احسانالله، این موضوع یک امر عادی نبود، بلکه میدانست که قانع کردن یک خانواده، راه را برای قانع ساختن دهها خانواده دیگر باز میکند.
او بههمراه بزرگان قریه، امام مسجد و یک معلم مکتب به خانه محمدگل رفت و از نگاه دین و علم طب، او را در مورد خطرات پولیو و اهمیت واکسین آگاه ساخت.
در نهایت، محمدگل قانع شد و اجازه داد که اطفالاش واکسین شوند.
احسانالله میگوید که این یک پیشرفت بزرگ برای کل قریه بود، زیرا پس از این اقدام، سایر خانوادهها نیز حاضر شدند که اطفالشان را واکسین کنند.
احسانالله میگوید که در هشت سال گذشته تلاشهای گستردهای انجام داده تا واکسین را به هر طفل در منطقه برساند تا هیچ طفلی قربانی این مرض نشود. © افغانستان عاری از پولیو / ۱۴۰۳ هـ ش
تلاشهای مشترک برای جامعهای سالم
احسانالله در این مبارزه تنها نیست، بلکه بزرگان قریه و علمای دینی نیز با او همکاری میکنند.
یکی از این افراد، مولوی محمدالدین، عالم دین است که واکسین پولیو را برای حفظ سلامت اطفال یک ضرورت مهم میداند.
او میگوید که همواره در نشستها، گردهماییها و سخنرانیهای خود، مردم را تشویق میکند که با رضاکارانی مانند احسانالله همکاری کرده و در هر کمپاین، اطفال خود را واکسین کنند.
وی تأکید میکند که با تطبیق واکسین، میتوانیم اطفال خود را از خطرات پولیو محفوظ نگه داریم و برای سلامت و سعادت جامعه خود گامهای مؤثر برداریم.
مبارزه با پولیو تنها محدود به تطبیق واکسین نیست، بلکه این یک تلاش خستگیناپذیر برای روشنگری اذهان جامعه، تغییر باورهای نادرست و حفظ آینده اطفال است.
احسانالله و سایر کارکنان صحی، برای خدمت به جامعه، وقت، انرژی و تلاش خود را قربانی میکنند تا افغانستان بهطور کامل از شر پولیو نجات یابد.
اما این مسئولیت تنها بر عهده واکسیناتوران نیست؛ علمای دینی، معلمان، بزرگان، والدین و تمام افراد جامعه باید با هم همکاری کنند تا این بیماری فلجکننده را محو سازند.
اگر امروز اقدام نکنیم، نسل فردا با مشکلات و محدودیتهای ناشی از معلولیت روبهرو خواهد شد. بیایید برای حفظ صحت اطفال خود متحد شویم، اهمیت واکسین را ترویج کنیم و آیندهای بسازیم که در آن اطفال ما سالم، نیرومند و آزاد از محدودیتها زندگی کنند.