«رساندن واکسین پولیو تا آخرین طفل وظیفه من است»
هوسی احمدزی
کابل، افغانستان (۲ حمل ۱۴۰۳) – عبدالکریم ۳۰ ساله، باشنده ناحیه نهم کابل، یک رضاکار زحمتکش کمپاین واکسین پولیو است که تلاش می کند در منطقه خود تا آخرین طفل واکسین پولیو برساند.
او دارای سند لیسانس و معلم مکتب در منطقه خود است، اما از پنج سال به این سو به عنوان یک واکسیناتور رضاکار در کمپاین واکسین فلج اطفال نیز فعالیت می کند.
او می گوید، خوشحال است که در کنار تعلیم و تربیه اطفال برای سلامتی و آینده سالم آنها با مرض پولیو مبارزه می کند.
او که صندوق واکسین را بر شانه خود داشت و خانه به خانه می رفت تا اطفال منطقه خود را واکسین کنند، گفت: «من به عنوان پدر سه فرزند و معلم ده ها طفل، فرزندان کشور را اولاد خود می دانم، میخواهم هر طفل صحتمند و آینده سالم داشته باشد.»
به گفته وی، با همین احساس به عنوان رضاکار به برنامه محو پولیو وارد کار شده تا اطفال نازنین کشور به مرض پولیو مصاب نشوند و فردا بار دوش خانواده و جامعه خود نګردد.
عبدالکریم در جریان کمپاین در خانه ای را می زند و از خانواده می خواهد که اطفال خود را برای واکسیناسیون بیرون بیاورند © افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/هوسی احمدزی
او می گوید، در هر کمپاین واکسین پولیو چندین بار به درب هر خانه در منطقه خود می رود تا حتی یک طفل از واکسین محروم نشود.
وی گفت: «اگر خانواده ای روز اول بهانه کند، روز دوم و سوم به درب خانه شان می روم و اطفال را واکسین می کنم چون این وظیفه ایمانی و وجدانی خود می دانم.»
عبدالکریم خاطرنشان کرد که اخیراً بسیاری از خانواده ها خسارات مرض پولیو و ارزش واکسین را درک کرده اند و به آسانی به واکسین نمودن اطفال خود راضی می شوند، اما متأسفانه خانواده هایی نیز هستند که در این مورد آګاهی نداردن و اطفال خود را واکسین نمی کنند.
به گفته وی، او همیشه با سرپرستان این گونه خانواده های انکاری صحبت می کند، خطرات مرض پولیو را برای شان بیان میکند و به آنها می گوید که مرض پولیو تداوي ندارد و فقط با واکسین می توان از آن پیشگیری کرد.
عبدالکریم در ناحیه نهم شهر کابل هنګام واکسین نمودن یک طفل © افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/هوسی احمدزی
وی می افزاید، در این جریان شش چنین خانواده منطقه را متقاعد کرده تا اطفال خود را واکسین کنند و او از این دست آورد خود خوشحال است.
وی گفت: برای اینکه تلاشهای او برای جلوګیری مرض پولیو موثرتر و نتایج خوبی داشته باشد، با ساکنان منطقه ارتباط خوبی برقرار کرده و یک گروه واتساپ را جور کرده که در آن با باشندګان قریه معلومات و پيامهای آګاهی شریک میسازند.
عبدالکریم می گوید، بزرگترین امید او این است که تلاش های آنها سرانجام به ثمر بنشیند و روزی افغانستان برای همیشه از مرض پولیو رهایی یابد.
در حال حاضر افغانستان و پاکستان دو کشور جهان هستند که اطفال در آن با خطر مرض پولیو روبرو هستند اما در سایر نقاط جهان از این مرض جلوګیری شده است.