مبارزه الهام بخش یک مرد جوان علیه پولیو
هوسۍ احمدزۍ
کابل، افغانستان (۲۳ اسد ۱۴۰۳) – عبیدالله ۳۲ ساله که جعبه واکسین پولیو را حمل می کند همراه با دیگر دوستان رضاکاران خود در کوچه های سمت غربی شهر کابل خانه به خانه می رود و به اطفال زیر پنج سال واکسین ضد فلج اطفال را می تطبیق می کند.
او که چهارده پاس است، از یک سال بدینسو با برنامه محو فلج اطفال پیوسته و به عنوان واکسیناتور مشغول به کار است.
او می گوید از طفلیت دوست داشت به مردم خدمت کند و بر همین اساس این شغل فعلی را انتخاب کرده است.
به گفته وی، تابستان باشد یا زمستان; او و سایر همکارانش وظیفه خود را بسیار مسئولانه انجام می دهند و واکسین فلج اطفال را به آخرین طفل در ساحه مسئولیت خود می رسانند.
وی با بیان اینکه فلج اطفال یک بیماری خطرناک است و اطفال ممکن است فلج شوند و جان خود را از دست بدهند، گفت: بیشتر عمر خود را وقف مبارزه با این بیماری کرده است.
عبیدالله که قطره های واکسین فلج اطفال را در دهن طفل چهار ساله می ریخت با خوشحالی گفت: «وقتی به طفلی واکسین را تطبیق می کنم احساس می نمایم همه دنیا را از مرض فلج اطفال نجات داده ام.»
وی می گوید: متاسفانه فلج اطفال هیچ درمانی ندارد و تنها راه پیشگیری از آن واکسین است که باید تا پنج سالگی به هر طفلی داده شود.
عبیدالله که قطره های واکسین فلج اطفال را در دهن طفل چهار ساله می ریخت با خوشحالی گفت: «وقتی به طفلی واکسین را تطبیق می کنم احساس می نمایم همه دنیا را از مرض فلج اطفال نجات داده ام.»© افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ هوسۍ احمدزۍ
وی که در مبارزه با فلج اطفال با مشکلات زیادی مواجه شده است، می گوید: برخی از افراد نسبت به این واکسین باورهای نادرستی دارند و در برابر آن موضع سختی می گیرند، اما همیشه با عشق و مدارا، فواید واکسین را برای آنها توضیح داده ام.
وی گفت: «خانواده ای در قریه ما زندگی می کردند که درمعرض اطلاعات غلط در مورد واکسین فلج اطفال قرار گرفته بودند و اطفال خود را واکسین نمی کردند، من رفتم و بزرگ خانواده را از خطرات فلج اطفال مطلع کردم و پس از صحبت و استدلال، توانستم آن را متقاعد کنم که اطفال خود را واکسین کنند.»
او همچنان به مادری در همان قریه اشاره کرد که نگران طفل تازه متولد شده اش بود، او فکر می کرد که ممکن است واکسین به طفل او آسیب برساند، اما وقتی فواید واکسین را برای او توضیح دادم، به بسیار خوشحالی طفل خود را واکسین نمود.
او می گوید هیچ وقت حرف این مادر را فراموش نمی کند که بعد از واکسین کردن طفلش گفت: «تو حافظ سلامتی اطفال ما هستی» که این حرف او به من قدرت زیادی داد.
عبیدالله به آینده ای بهتر امیدوار است و می گوید: «بزرگترین آرزوی من این است که افغانستان و جهان را از فلج اطفال محو شود و دیگر هیچ طفل قربانی این بیماری شوند. هر روز که واکسین فلج اطفال را برای آخرین طفل در ساحه مسئولیتم انجام می دهم، امیدم قوی تر می شود و مطمئن هستم که این روز قطعا فرا خواهد رسید.»
به گفته وی، اطفال آینده کشور هستند، اگر به سلامت آنها رسیدگی نشود، اگر از فلج اطفال و سایر بیماری ها محافظت نشوند، هرگز آینده روشنی نخواهیم داشت.
وی گفت: «امیدوارم مردم پیام من را درک کنند و نقش خود را در مبارزه با فلج اطفال ایفا کنند.»
عبیدالله می گوید، اطفال آینده کشور هستند، اگر به سلامت آنها رسیدگی نشود، اگر از فلج اطفال و سایر بیماری ها محافظت نشوند، هرگز آینده روشنی نخواهیم داشت. © افغانستان عاری از پولیو / ۱۴۰۳/ هوسۍ احمدزۍ
خود مردم از تلاش های عبیدالله قدردانی می کنند و می گویند که کار او در جلوگیری از فلج اطفال در منطقه شان موثر است.
غلام حیدر ۵۲ ساله باشنده این منطقه که طفلش به تشویق عبیدالله واکسین شد، می گوید: «قبلاً به واکسین فلج اطفال اعتقاد نداشتم، اما عبیدالله اطلاعات زیادی در مورد آن به من داد و فواید آن را توضیح داد که بعد از آن طفل خود را واکسین کردم.»
او می افزاید که اکنون در حال توضیح دادن فواید واکسیناسیون برای سایر افراد در منطقه خود است تا آنها نیز اطفال خود را واکسین کرده و از آنها در برابر فلج اطفال محافظت کنند.
فاطمه ۴۰ ساله مادر هفت فرزند است که در همین منطقه زندگی می کند.
همچنان می گوید که با تشویق عبیدالله و سایر رضاکاران مانند او،در کمپاین واکسیناسیون فلج اطفال به طور منظم اطفال سه تا پنج سال خود را واکسین می کنم.
وی گفت: «هر بار که اطفالم را در کمپاین واکسین می کنم، مطمئن می شوم که از این بیماری خطرناک در امان خواهند بود.»
با تلاش عبیدالله و دیگر رضاکاران کمپاین واکسیناسیون فلج اطفال، نه تنها بسیاری از اطفال از ابتلا به فلج اطفال مصون شدند، بلکه جوانان دیگر نیز تشویق شدند تا راه آنها را ادامه دهند و در مبارزه با فلج اطفال شرکت کنند تا روزی که افغانستان سالم و عاری از فلج اطفل داشته باشیم.