قربانی فلج اطفال که به دیگر مبتلایان به فلج اطفال شادی و امید می دهد
مرضیه فروتن
هرات، افغانستان (۲۳ ثور ۱۴۰۳) – عبدالرحیم رادمنش ۳۶ ساله باشنده ولایت هرات که در طفولیت پاهایش بر اثر مرض پولیو فلج شده است، در میان دهها کودک و نوجوان در یک آسایشگاه معلولان روی ویلچیر نشسته است که انها هم به دلیل مرض پولیو معلول شده اند.
او به این کودکان و جوانانی که قربانی بیماری فلج اطفال هستند آگاهی و آموزش می دهد تا توانایی ها و سبک زندگی آنها را بهبود بخشند.
در این آسایشگاه که توسط بنیاد خیریه پیر هرات ساخته شده است، ۶۰ کودک و جوان بین سنین هفت تا بیست سال که به علت فلج اطفال معلول شده اند، نگهداری می شوند.
رادمنش می گوید، حدود سی و چهار سال پیش در دو سالگی به دلیل نااگاهی خانواده و عدم واکسیناسیون به فلج اطفال مبتلا شده است.
وی افزود که مکتب را تا صنف هشت خوانده اما به دلیل ناتوانی و وضعیت بد اقتصادی خانواده نتوانست تحصیلات خود را به پایان برساند.
وی که متاهل و پدر چهار فرزند است می گوید، در دوران طفولیت و جوانی به دلیل معلولیت ناشی از فلج اطفال سختی های زیادی را متحمل شده است.
وی گفت، به دلیل کمبود امکانات در افغانستان، زندگی معلولان بسیار دشوار است و نگرش مردم نسبت به معلولان نیز منفی است و به همین دلیل از بسیاری از حقوق خود محروم هستند.
رادمنش افزود: «افراد دارای معلولیت در تمامی فعالیت های اجتماعی از جمله رفتن به پارک ها، ادارات دولتی و خصوصی و بسیاری از مکان های دیگر به دلیل استفاده از ویلچیر با مشکل مواجه هستند.»
عبدالرحیم رادمنش ۳۶ ساله باشنده ولایت هرات که در طفولیت پاهایش بر اثر مرض پولیو فلج شده است، در میان دهها کودک و نوجوان در یک آسایشگاه معلولان روی ویلچیر نشسته است که انها هم به دلیل مرض پولیو معلول شده اند © افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/ مرضیه فروتن
اما به گفته خودش با وجود مشکلات همچنان خوشحال است که در مرکز نگهداری از معلولان ده ها معلول مانند او را آموزش و تربیت می دهد.
وی افزود، با توجه به تجربه ای که در زمینه معلولین داشته است، سیزده سال پیش با کمک یکی از دوستانش به بنیاد خیریه پیر هرات راه پیدا کرده است.
وی گفت: «سال هاست که در آسایشگاه معلولان که توسط بنیاد خیریه مذکور ساخته شده است تلاش می کنم تا قربانیان فلج اطفال طرد شده توسط خانواده هایشان را آموزش دهم، تا توانمندی های شان افزایش یابد، سواد و مهارت بیاموزند و از این طریق از وابستگی به دیگران نجات پیدا کنند.»
رادمنش به عنوان جوانی که در ۳۴ سال گذشته به دلیل فلج اطفال معلول شده است، از خانواده ها می خواهد که از واکسیناسیون فرزندان خود غافل نشوند.
او می گوید که تنها راه نجات اطفال از مرض مهلک و فلج کننده پولیو، واکسیناسیون است و وظیفه والدین است که در هر کمپاین فرزندان خود را واکسین کنند.
در این آسایشگاه که توسط بنیاد خیریه پیر هرات ساخته شده است، ۶۰ کودک و جوان بین سنین هفت تا بیست سال که به علت فلج اطفال معلول شده اند، نگهداری می شوند © افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/ مرضیه فروتن
کودکان مبتلا به فلج اطفال ساکن در مرکز نگهداری از معلولین که توسط بنیاد خیریه پیر هرات ساخته شده است خوشحال هستند که در اینجا از آنها مراقبت می شود و به زندگی آینده خود امیدوار می شوند.
پسر یازده ساله ای به نام جاوید که در یک سالگی به بیماری فلج اطفال مبتلا شده است، از دو سال پیش به دور از خانواده در این مرکز زندگی می کند.
وی گفت، استادش عبدالرحمن رادمنش همیشه به او و سایر معلولان شادی و امید می بخشد.
محمد سلیم هفده ساله یکی دیگر از معلولان است که یک سال و نیم است که در این مرکز نگهداری از معلولان زندگی می کند.
او می گوید، به دلیل مشکلات اقتصادی خانواده اش نمی توانند از او مراقبت کنند به همین دلیل او را به این مرکز سپرده که مانند یک خانواده در کنار دیگر معلولان زندگی می کند.
او می افزاید، وقتی با رادمنش است انرژی می گیرد و امیدهایش زنده می شود.