کریکتبازان افغان برای حمایت از واکسیناسیون فلج اطفال از نور ورزش استفاده میکنند
قندهار، افغانستان، سپتمبر 2022 – درگیری خفاشها و توپها بین دو باشگاه کریکت استانی – میوندی و خپلواک – در ورزشگاه کریکت قندهار، در جنوب افغانستان، مسابقهای مملو از شکوه و رنگآمیزی بود در حالی که جمعیت برای تشویق تیمهای مورد علاقهشان در جریان بودند. . در میان جو الکتریکی، مسئولان برنامه پولیو از فرصت استفاده کردند و در طول استراحت تیم، کمپین ملی فلج اطفال در سپتامبر 2022 را برای کودکان زیر پنج سال افتتاح کردند.
نیامت الله خرم، داور مسابقه گفت: بازی امروز به منظور افزایش آگاهی در مورد مسائل بهداشتی کودکان اختصاص دارد. ما می خواهیم از این فرصت استفاده کنیم تا از همه والدین درخواست کنیم تا فرزندان خود را در برابر فلج اطفال واکسینه کنند. مراقبان باید بدانند که بیماری فلج اطفال کودکان را فلج میکند و وقتی این اتفاق میافتد، آنها در دوران کودکی و بعداً در زندگی چیزهای زیادی را از دست میدهند، از جمله انجام یک بازی فوقالعاده مانند کریکت.
بلال تارین 18 ساله یک ستاره در حال ظهور کریکت است. بت زن درجه متوسط در حالی که در دانشگاه قندهار تحصیل می کند برای باشگاه کریکت خپلواک بازی می کند. او در سال 2021 برای تیم ملی زیر 19 سال افغانستان در سری مسابقات بنگلادش و جام آسیا در دبی انتخاب شد. او در اوایل سال جاری به عنوان نماینده این کشور در جام جهانی زیر 19 سال در هند غربی حضور داشت. بلال علاقه زیادی به بیرون راندن فلج اطفال از افغانستان دارد.
بلال با ناراحتی توضیح می دهد: «من زندگی چند کودک را دیده ام که توسط فلج اطفال در محله ام ویران شده است. گاهی اوقات، تصور میکنم که اگر والدینم من را واکسینه نمیکردند، ممکن بود مانند آن بچهها نتیجه بگیرم. من می دانم که فلج اطفال یک مشکل در کشور است، اما می خواهم کاری عملی در مورد آن انجام دهم. من می خواهم تیمم را برای این هدف مهم گرد هم بیاورم.”
واکسیناسیون کودکان در برابر فلج اطفال با حمایت شدید بازیکنان کریکت میوندی از پشت در طی افتتاحیه کمپین سراسری فلج اطفال در استادیوم کریکت قندهار در جنوب افغانستان © یونیسف افغانستان/2022/ماکوندی
ظهور کریکت در افغانستان مایه غرور ملی است. علیرغم بحران های سیاسی و انسانی این کشور، تیم ملی همواره در بین 10 تیم برتر جهان قرار گرفته است. بازیکنان ملی کریکت به طور فعال در افزایش آگاهی فلج اطفال در کشور مشارکت داشته اند.
رشید خان، یکی از بول کاران برتر افغانستان، بر مسیر ریشه کنی فلج اطفال در این کشور تأثیر گذاشته است. در سال 2019، او به عنوان سفیر ملی یونیسف در افغانستان منصوب شد تا مسائل صحی اطفال از جمله فلج اطفال، ایمن سازی، آموزش دختران و کاهش سوءتغذیه را از جمله اولویت های دیگر ارتقا دهد.
داکتر شاداد، معاون ریاست وزارت صحت عامه در منطقه جنوبی می گوید: «کریکت بازان الگوهای قابل تحسین برای جوانان و خانواده های جوان در افغانستان هستند. ما معتقدیم که این زمان مناسب برای این بازیکنان مشهور کریکت است تا پیام فلج اطفال را منتشر کنند. هیچ کودکی نباید در اثر بیماری که به راحتی با واکسن قابل پیشگیری است فلج شود.»
باشگاه های کریکت ولایتی میوندی و خپلواک در ورزشگاه کریکت قندهار در جنوب افغانستان بازی می کنند تا آگاهی را برای افتتاحیه کمپین فلج اطفال سپتامبر 2022 افزایش دهند © یونیسف افغانستان/2022/ماکوندی
تا مدت ها از منطقه جنوب افغانستان به ویژه شهر قندهار به عنوان “مرکز گردش ویروس فلج اطفال” یاد می شد و در نتیجه بسیاری از کودکان در این منطقه معلول شدند. به عنوان مثال، در سال 2019، از 29 مورد ویروس فلج اطفال (WPV1) در سراسر کشور گزارش شده است، 20 مورد از جنوب و در سال 2020، از 56 مورد گزارش شده، 38 مورد از جنوب بوده است.
دکتر شمشیر علی خان، رئیس یونیسف فلج اطفال، می گوید: «تقویت مشارکت رسانه ای و فعالیت های تغییر رفتار اجتماعی باعث پیشرفت قابل توجهی در مقابله با امتناع واکسن فلج اطفال در شهر قندهار شده است. در سال 2021 حتی یک مورد فلج اطفال در جنوب گزارش نشد و تا سپتامبر 2022، این منطقه هنوز عاری از فلج اطفال است. با این حال، توقف شیوه کمپین خانه به خانه به نفع کمپین های مسجد به مسجد یا مکان به مکان ممکن است دستاوردهای ما را از مسیر خارج کند. این روشها تضمین نمیکند که هر کودکی با واکسن فلج اطفال برسد. ما باید واکسیناسیون خانه به خانه را از سر بگیریم. این تنها راه رسیدن به هر کودک و ریشه کن کردن این بیماری شنیع است.»
با گزارش چهار مورد فلج اطفال WPV1 در سال 2021 و تایید دو مورد تا سپتامبر 2022، افغانستان به ریشه کنی نزدیک تر می شود. با این حال، برای رسیدن به خط پایان، نیاز به حمایت هماهنگ و تلاش هماهنگ از سوی شرکا، اهداکنندگان، ذینفعان، رهبران جامعه و رهبری ارشد است تا هر کودکی با واکسنهای نجاتبخش دست یابد.