یک دهه مبارزه خستگیناپذیر ماریا مجیدی علیه فلج اطفال
جوزجان، افغانستان (۱ قوس ۱۴۰۳) – ماریا مجیدی، باشنده شهر شبرغان ولایت جوزجان، طی ده سال گذشته بهعنوان یک واکسیناتور متعهد، نقش مهمی در جلوگیری از مرض فلج اطفال ایفا کرده و زندگی صدها طفل در منطقه خود را نجات داده است.
این بانوی ۲۸ ساله که از منطقه جرمله شهر شبرغان است، پس از فراغت از مکتب و ادامه تحصیل در رشته قابلگی، حدود یک دهه است که بهصورت رضاکاران در کمپاینهای واکسین پولیو فعالیت میکند.
ماریا در هر کمپاین واکسین پولیو، فاصله طولانی از جرمله تا منطقه سخیآباد را طی میکند تا اطفال این منطقه را واکسین کرده و از خطر این مریضی مهلک محافظت نماید.
او میگوید: «در ابتدا بسیاری از خانوادهها اجازه نمیدادند که اطفالشان واکسین شوند، چون تصور میکردند این واکسین نمیتواند از مرض پولیو جلوگیری کند. اما وقتی مداوم برایشان فواید واکسین و اهمیت آن را توضیح دادم و مثالهایی از کشورهایی ارائه کردم که این مریضی را با واکسین محو کردهاند، نظر بسیاری از خانوادهها تغییر کرد.»
ماریا مجیدی پس از سالها تلاش و زحمت توانسته است تعداد خانوادههایی را که در منطقه سخیآباد از واکسن فلج اطفال امتناع میکردند، به صفر برساند، که این برای او یک دستاورد بزرگ است.
او اضافه میکند: «اکنون تمام مردم منطقه سخیآباد مرا میشناسند. مادرها از برخورد من راضی هستند و در هر کمپاین با من همکاری میکنند تا هر طفل واکسین شود و هیچ طفلی از واکسین پولیو محروم نماند.»
ماریا که در یکی از مراکز واکسین پولیو طفلی را واکسین میکرد، به مادرش گفت: «پولیو مرض فلجکننده و کشندهای است که درمان ندارد، اما از طریق واکسین میتوان از آن جلوگیری کرد. اگر طفلی به این مرض مبتلا شود، میتواند ۲۰۰ طفل دیگر را نیز مبتلا کند. به همین دلیل، واکسین کردن هر طفل بسیار مهم است تا خودش و دهها طفل دیگر از این مرض در امان باشند.»
شبانه، همکار ماریا که پنج سال است در کمپاینهای واکسین پولیو بهعنوان رضاکار فعالیت میکند، میگوید، ماریا برای همه ما الگو است، چون او طی این ده سال با تمام توان برای مبارزه با پولیو تلاش کرده است.
او اضافه میکند: «ماریا مجیدی رضاکار باتجربه، پرتلاش و الهامبخش است که زندگی صدها طفل در ولایت جوزجان را نجات داده است.»
ماریا در هر کمپاین واکسین پولیو، فاصله طولانی از جرمله تا منطقه سخیآباد را طی میکند تا اطفال این منطقه را واکسین کرده و از خطر این مریضی مهلک محافظت نماید. © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
او گفت که هر رضاکار در ولایت جوزجان آرزو دارد مانند ماریا باشد تا بتواند مبارزهای واقعی علیه فلج اطفال انجام دهد و این ولایت و در کل افغانستان را از این مرض نجات دهد.
داکتر سلیمان محمدی یکی از مسئولان بخش امراض داخلی شفاخانه ولایتی جوزجان میگوید: «رضاکارانی مانند ماریا که در کمپاینهای واکسیناسیون فلج اطفال فعالیت میکنند، سلامت نسلهای آینده ما را تضمین میکنند، اگر آنها نباشند، مبارزه با این بیماری ناقص خواهد بود.»
او واکسین دو قطرهای فلج اطفال را تنها راه محافظت در برابر این مرض میداند و از خانوادهها میخواهد که در هر کمپاین واکسیناسیون، با دادن این دو قطره واکسین، فرزندان خود را از این مرض خطرناک نجات دهند.
همچنین، مدیر عمومی معافیت کتلوی ریاست صحت عامه جوزجان، محمد یاسین همراه، میگوید ماریا زنی قهرمان است که در شرایط دشوار به کار خود ادامه داده و نزدیک به یک دهه مبارزه خستگیناپذیری علیه فلج اطفال انجام داده است.
او میافزاید: «وقتی تلاش و زحمت داوطلبانی مانند ماریا مجیدی را در کمپاینهای واکسیناسیون فلج اطفال میبینم، اطمینان بیشتری پیدا میکنم که روزی افغانستان از مرض فلج اطفال خلاص خواهد شد و دیگر اطفال زیبای ما قربانی این مرض بیرحم نخواهند شد.»
همراه با خوشحالی اشاره میکند که خوشبختانه در ۲۵ سال گذشته، هیچ مورد مثبت فلج اطفال در این ولایت ثبت نشده است که نشاندهنده همکاری مردم با کمپاینهای واکسیناسیون است.
او همچنین یادآور شد که در هر کمپاین واکسیناسیون فلج اطفال، حدود ۲۰۰ هزار طفل زیر پنج سال در این ولایت واکسین میشوند.
تلاش و زحمات ماریا مجیدی نشاندهنده این است که چگونه یک فرد، با حمایت خانواده و جامعه خود، میتواند تغییرات بزرگی ایجاد کند.
او نه تنها به امید زندگی برای اطفال سخیآباد تبدیل شده، بلکه الگویی الهامبخش برای زنان است تا در مناطق خود نقش مهمی در بخش سلامت ایفا کنند.
عبدالصبور سیرت، افغانستان عاری از پولیو