«فوزیه» و «فاطمه» به دنبال صحتمندی اطفال شان از مرض پولیو
بدخشان، افغانستان (۲۴ میزان ۱۴۰۳) – صبح زود است و خورشید تازه بر فراز تپه های فیض آباد، روستایی دورافتاده در مرکز بدخشان طلوع کرده است. فوزیه ۳۳ ساله و فاطمه ۳۰ ساله دو مادری که فرزندان خود را در آغوش گرفته اند برای واکسین فلج اطفال به مرکز صحی می روند.
امروز روز مهمی برای اطفال این دو مادر، جواد و فریده است زیرا آنها برای اولین بار واکسین فلج اطفال را دریافت خواهند کرد.
فوزیه با لبخند گفت که خوشحالم پسرم را برای واکسیناسیون فلج اطفال به مرکز صحی قریه آورده و با این اقدام او را از بیماری خطرناک فلج اطفال مصون می دارد.
او می گوید که قبلاً در مورد واکسین فلج اطفال تردید/ شک داشت زیرا از همسایه هایش شایعاتی شنیده بود که این واکسین به سلامت اطفال آسیب می رساند.
با این حال، زمانی که یک مبلغ اجتماعی/سوشل موبلایزر به نام لطیفه از مضرات فلج اطفال و فواید واکسیناسیون به او گفت، طرز فکرش تغییر کرد.
وی افزود: “وقتی به ارزش واکسین فلج اطفال پی بردم و حقیقت را دانستم منتظر کمپاین واکسیناسیون فلج اطفال نشدم بلکه تصمیم گرفتم طفلم را به مرکز صحی قریه ببرم و در کنار سایر واکسین ها، واکسین فلج اطفال را برای طفل خود تطبیق کنم.”
او می گوید که تصمیم دارد به اساس راهنمایی داکتران اطفال خود را به این مرکز صحی ببرد تا بطور منظم واکسین فلج اطفال را انجام دهد و از این مرض خطرناک در امان بماند.
فاطمه هم همین تجربه را دارد و می گوید که تحت تاثیر اطلاعات و شایعات نادرست قرار گرفته بود اما وقتی حقیقت را متوجه شده تصمیم گرفته طفلش را واکسین کند.
فوزیه با لبخند گفت: خوشحال است پسرش را برای واکسیناسیون فلج اطفال به مرکز صحی قریه آورده و با این اقدام او را از بیماری خطرناک فلج اطفال مصون می دارد. © افغانستان عاری از پولیو/۱۴۰۳/ رقیبه حمیدي
وی می گوید: “یک هفته پیش طفلم مریض بود، او را برای معالجه نزد نزدیکترین داکتر بردم، پس از معاینه و معالجه، داکتر پرسید که آیا طفلم را واکسین فلج کردم یا نه؟ وقتی که مه تشویش خود را در باره واکسین برای داکتر گفتم او تشویش و نگرانی من را بی معنی گفت و در باره فواید واکسین معلومات کافی برایم ارایه نمود و همچنان من را تشویق کرد حتما طفل خود را واکسین نمایم.”
به گفته او، بر اساس معلومات که داکتر برایم ارایه نمود تصمیم گرفتم که طفل خود را برای واکسین نمودن به مرکز صحی قریه ببرم.
این دو مادر پس از تصمیم مهم و حیاتی برای مادران دیگر پیام دارند که شکار معلومات نادرست و شایعات در مورد واکسین پولیو نشوند.
” هرمادر باید بداند که واکسین ها اطفال را از مرض پولیو و سایر بیماری ها محافظت می کند، نگذارید اطفال شما از بی پروایی و غفلت شما قربانی بیماری خطرناک مانند پولیو/فلج اطفال شوند، واکسین نمودن حق اطفال است، آنها باید واکسین شوند تا آینده سالم و روشن داشته باشیم.”
آنها برای مادران توصیه می نمایند که منتظر کمپاین های واکسیناسیون نمانند بلکه اطفال خود را به نزدیک ترین مرکز صحی ببرند و آنجا واکسین کنند.
مرکز صحی لایابه که در سال ۲۰۱۱ با بودیجه آلمان ساخته شد، اکنون تحت حمایت اداره آغا خان است که بیش از یک دهه است که خدمات صحی از جمله واکسیناسیون را به ساکنان این منطقه ارائه می کند.
داکتر فخرالدین احمدزاده مسول مرکز صحی می گوید، بر علاوه خدمات صحی در این مرکز صحی خدمات واکسیناسیون هم در این مرکز انجام می شود همچنان در این مرکز صحی برای بیماران و پایواز ها در مورد حفظ الصحه و جلوگیری از بیماری های گوناگون اطلاع رسانی هم می شود.
آقای احمدزاده می گوید، خوشحالم که هر روز ده ها مادر اطفال خود را در این مرکز صحی میاورند که در کنار واکسین های دیگر واکسین مرض پولیو هم تطبیق می شود.
به اساس گفته های آقای احمدزاده، این مرکز صحی در این منطقه رول مهم را برای جلوگیری از بیماری پولیو و سایر بیماری های دیگر ایفا نموده است.
رقیبه حمیدی، افغانستان عاری از پولیو