یک دهه تلاش فرخنده جلیلزاده در مبارزه با فلج اطفال
بلخ، افغانستان (۱۳ میزان ۱۴۰۳) – در شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ، فرخنده جلیلزاده، زن ۳۰ سالهای است که از ده سال گذشته تا کنون در مبارزه با مرض پولیو فعالیت میکند.
او که در رشته حقوق و علوم سیاسی تا سطح لیسانس تحصیل کرده، به مدت ۹ سال بهعنوان داوطلب در کمپاینهای واکسین پولیو کار کرده و از یک سال گذشته بهعنوان مبلغ اجتماعی (سوشل موبلایزر) وظیفه اجرا میکند.
فرخنده میگوید که در این مدت دستاوردهای زیادی داشته است که مهمترین آن، قناعت دادن به دهها خانوادهای بوده که قبلاً تحت تأثیر معلومات نادرست قرار داشتند و به اطفالشان واکسین پولیو نمیدادند.
فرخنده پایین بودن سطح آگاهی مردم را در مبارزه با پولیو از چالشهای عمده میداند و میگوید تلاشهای مبلغین در این زمینه کمک میکند تا مردم از خطرات این مریضی آگاهی یابند.
به گفته فرخنده، پولیو مرض فلجکننده و کشندهای است که اگر یک طفل به آن مبتلا شود، میتواند ۲۰۰ طفل دیگر را نیز به این مرض مبتلا کند.
اما جلیلزاده خوشحال است که تلاشهای آنها میتواند اطفال کشور را از این مرض بد نجات دهد.
او متعهد است که برای رسیدن به اهدافش هر روز صبح از ساعت ۷ تا ۴ بعد از ظهر بدون وقفه در ساحات مربوط به ناحیه هفتم شهر مزارشریف به خانوادهها از خطرات مرض پولیو و فواید واکسین توضیح دهد تا آنها اطفالشان را بهموقع واکسین کنند و دچار این مرض نشوند.
در شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ، فرخنده جلیلزاده، زن ۳۰ سالهای است که از ده سال گذشته تا کنون در مبارزه با مرض پولیو فعالیت میکند © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ عبدالصبور سیرت
فرخنده گفت: «هیچ مهم نیست که یک منطقه چقدر دور است یا با چه مشکلاتی روبهرو میشوم، بلکه تنها چیزی که برایم اهمیت دارد این است که بتوانم به هدفم برسم و هیچ طفلی در ساحه مسوولیت من از واکسین محروم نماند.»
او افتخار میکند که بهنتیجه تلاشهای مداومش، در حال حاضر هیچ خانوادهای در ساحه مسوولیتش وجود ندارد که از دادن واکسین به اطفالشان خودداری کنند.
در عین حال، بزرگان و باشندګان منطقه نیز از تلاشهای فرخنده جلیلزاده تقدیر میکنند و به رضاکاران و کارکنان کمپاین واکسین پولیو وعده همکاری میدهند.
محمدآصف، وکیل گذر منطقه کارته انصاری ناحیه هفتم شهر مزارشریف میگوید که فرخنده، کارمند کمپاین واکسین پولیو، با اخلاق نیک و برخورد خوب، به مردم منطقه آگاهی میدهد و اطفال آنها را از مرض پولیو نجات میدهد.
او میافزاید که بهدلیل تلاشهای فرخنده، هیچ خانوادهای در این منطقه وجود ندارد که از دادن واکسین به اطفال شان خودداری کنند و مردم نیز با او در این زمینه همکاری میکنند.
او همچنان میگوید که در جریان کمپاین واکسین پولیو، خودش نیز همراه با مبلغین و رضاکاران از خانهای به خانه دیگر میرود تا بهعنوان بزرگ منطقه، وظیفهاش را انجام دهد.
امینالله، یکی دیگر از باشندګان این منطقه و پدر دو طفل، نیز از تلاشهای کارکنان کمپاین واکسین پولیو تقدیر میکند و میگوید که اطفالش به کمک آنها از مرض فلج اطفال در امان هستند.
او پولیو را مرض خطرناکی میداند و از خانوادهها میخواهد که با رضاکاران و مبلغین همکاری کنند و برای محافظت از اطفالشان در برابر این مرض خطرناک، آنها را واکسین کنند.
پولیو یک مرض خطرناک است که ویروس آن از طریق آب یا غذای آلوده وارد بدن انسان میشود و سیستم عصبی را آسیب میزند که در موارد شدید باعث فلج دائمی یا مرگ میشود.
این مرض درمان ندارد و تنها از طریق واکسین قابل جلوگیری است؛ خانوادهها باید فرزندانشان را در هر کمپاین بهطور مداوم واکسین کنند تا از این مرض در امان بمانند.
عبدالصبور سیرت، افغانستان عاری از پولیو