تلاش یک مادر برای نجات اطفال از مرض پولیو
رقیبه حمیدي
بدخشان، افغانستان (۲۶ دلو ۱۴۰۲) – شکیبا حکیمی، ۲۶ ساله باشنده باشنده فیض آباد مرکز ولایت بدخشان، یک رضاکار پرتلاش کمپاین واکسین پولیو/ فلج اطفال است که در روزهای کمپاین فرزندانش را نزد مادرش میگذارد تا به دیگر اطفال واکسین پولیو رسانده و آنها را از مصاب شدن به این مریضی نجات دهد.
او صنف دوازدهم را در مکتب لیسه نسوان نمبر دوم و رشته قابلگی را در انستیتوت پامیر بدخشان به پایان رسانیده است و مدت ده سال می شود منحیث رضاکار در کمپاین های واکسن پولیو کار می کند.
وی هر روز ساعت ۷:۳۰ صبح بعد از پوشیدن حجاب سیاه، صندوق آبی واکسین را روی دوش خود می گذارد و از خانه بیرون می شود و تا دیګر در ساحه مسوولیت خود، در قریه های «شنگ غنی»، «خرقه جان» و «ګذری الچه بافی» خانه به خانه می ګردد تا به اطفال واکسین پولیو بدهد.
شکیبا می گوید: «اینکه به صورت رضاکارانه برای نجات جان آینده سازان افغانستان تلاش می کنم، خانواده خود و شوهر ام انعام الله احساس خوشحالی دارند و همیشه به این کار تشویق ام می کنند.»
شکیبا هر روز ساعت ۷:۳۰ صبح بعد از پوشیدن حجاب سیاه، صندوق آبی واکسین را روی دوش خود می گذارد و از خانه بیرون می شود و تا دیګر در ساحه مسوولیت خود، در قریه های «شنگ غنی»، «خرقه جان» و «ګذری الچه بافی» خانه به خانه می ګردد تا به اطفال واکسین پولیو بدهد © افغانستان عاری از پولیو / ۱۴۰۲/ رقیبه حمیدی
او خود مادر سه طفل قدو نیم قد احمد شیوا هفت ساله، صالحه چهار ساله و احمد شعیب دونیم ساله است و از اینکه برعلاوه کودکان خود به دیگر کودکان هم واکسن می رساند خوشحال است.
وی افزود: «با توجه به اشتیاق و تعهدی که به وظیفه خود دارم، روزهای زیادی را بدون خوردن چای صبح از خانه بیرون می شوم تا بتوانم اطفال زیادی را واکسین بدهم.»
او اضافه کرد، همان قدر که اطفال خودش را دوست دارد دیگر اطفال را نیز دوست دارد و سلامتی شان برایش مهم است، کوشش می کند بدون کدام خستگی وظیفه اش را به خوبی انجام دهد.
به گفته او به خاطر کارش آنقدر بین اطفال شناخته شده است که خیلی ها از پشت به او صدا می کنند که خاله بیا ، ما را واکسین کن.
او می گوید، این رفتار اطفال باعث خوشحالی او می شود، اما وقتی می بیند برخی از سرپرستان خانواده ها از واکسین کردن فرزندانشان خودداری می کنند، بسیار ناراحت می شود.
شکیبا به طفل نوزاد واکسین پولیو می دهد © افغانستان عاری از پولیو / ۱۴۰۲/ رقیبه حمیدی
وی گفت: «سعی می کنم برای اینګونه سرپرستان خانواده ها فواید واکسین تشریح کنم و آنها را راضی کنم که فرزندان خود را در برابر بیماری خطرناک فلج اطفال واکسین کنند.»
داکتر زرغون ساپی انوری، متخصص اطفال در بدخشان، از تلاش های رضاکاران واکسین فلج اطفال در جلوګیری مرض پولیو قدردانی می کند و از خانواده ها می خواهد که با واکسین نمودن فرزندان شان با آنها همکاری کنند.
او می گوید، ویروس پولیو خطرناک است و باعث مرگ یا فلج در اطفال زیر پنج سال می شود.
به گفته وی، دو قطره واکسن فلج اطفال که در جریان کمپاین در خانه ها و در زمان های دیگر در مراکز صحی به اطفال داده می شود، تنها وسیله ای جلوګیری این مریضی مهلک است.