تلاشهای جاوید رووفی برای از بین بردن انکارها در برابر واکسین پولیو
هرات، افغانستان (۲۳ قوس ۱۴۰۳) – در ناحیه هفتم شهر هرات، جایی که سالها بسیاری از خانوادهها از واکسین کردن اطفال شان انکار میکردند، جاوید رووفی بهعنوان کوردیناتور کمپاین واکسین پولیو، وظیفهای پرچالش اما حیاتی را برعهده دارد.
این جوان ۳۲ ساله که فارغالتحصیل رشته نرسنگ است، بیش از ۱۷ سال میشود که مسئولیت سرپرستی چندین تیم واکسین پولیو را پیش میبرد و در تلاش است تا نگرش مردم را نسبت به این موضوع تغییر دهد.
تبدیل انکار به پذیرش
جاوید رووفی میگوید: «دهها خانواده که قبلاً از واکسین کردن اطفال شان انکار میکردند، اکنون با تلاشهای من و همتیمیهایم قناعت کردهاند و در هر دوره، اطفال زیر پنج سال خود را واکسین میکنند.»
وی علاوه کرد که با استفاده از روشهایی چون ارائه اطلاعات علمی درباره فواید واکسین، ذکر مثالهای واقعی از اطفالی که با واکسین در برابر فلج اطفال محافظت شدهاند، و همکاری با بزرگان محل و ملا امامان، توانسته است نگرش و ذهنیت مردم را تغییر دهد.
وی اضافه کرد: «در جریان ۱۷ سال گذشته، صدها خانواده که قبلاً انکار از واکسین داشتند، اکنون با اهمیت این کار آشنا شدهاند. بااینحال، هنوز هم در برخی مناطق به دلیل کمبود آگاهی و تأثیر سنتهای ناپسند، اطفال از واکسین پولیو محروم میمانند. ما تمام تلاش خود را میکنیم تا این خانوادهها را شناسایی کرده و با آگاهیبخشی و قانعسازی، آنان را به واکسین کردن اطفالشان تشویق کنیم.»
تلاشهای مداوم جاوید رووفی و تیمهای تحت نظرش سبب شده است که انکارها در برابر واکسین پولیو بهطور چشمگیری کاهش یابد. © افغانستان عاری از پولیو /۱۴۰۳/ مرضیه فروتن
تغییر نگرش عمومی
تلاشهای مداوم جاوید رووفی و تیمهای تحت نظرش سبب شده است که انکارها در برابر واکسین پولیو بهطور چشمگیری کاهش یابد.
بهگفته بهناز احمدی، یکی از واکسیناتورهای تیم، وضعیت واکسیناسیون در هرات در مقایسه با چند سال پیش بسیار بهتر شده است.
او میگوید: «قبلاً خانوادههای بسیاری از واکسین کردن اطفال شان انکار میکردند. اما اکنون بسیاری از آنها اطفال خود را واکسین میکنند.»
او همچنین به همکاری ملاامامان و بزرگان محلی اشاره کرد و افزود: «ما همچنان به تلاشهای خود برای آگاهیدهی ادامه میدهیم و امیدواریم که هیچ طفلی از واکسین پولیو محروم نماند.»
داستان مادر پشیمان
شکیلا نظیربیک، یکی از مادرانی که دختر دوونیم ماههاش را برای واکسین به مسجد ناحیه هفتم آورده است، نمونهای از تغییر نگرش عمومی است.
او که قبلاً از واکسین پولیو انکار میکرد، اکنون از تصمیم قبلی خود پشیمان است و میگوید: «قبلاً از برخی مردم شنیده بودم که واکسین پولیو به اطفال ضرر میرساند، به همین دلیل، هر بار که واکسیناتورها میآمدند، میگفتم که طفل ندارم.»
اما دیدگاه شکیلا پس از حضور در یک جلسه آگاهیدهی کارمندان کمپاین واکسین پولیو تغییر کرد.
او افزود: «در آن جلسه متوجه شدم که واکسین پولیو چقدر برای اطفال مفید است. از آن روز تصمیم گرفتم که دیگر هیچگاه مانع واکسین کردن اطفالم نشوم.»
شکیلا اکنون معتقد است که واکسین پولیو برای ایجاد یک نسل سالم ضروری است و همه والدین باید مسئولیتپذیری خود را در این زمینه نشان دهند.
بهناز احمدی میگوید: «قبلاً خانوادههای بسیاری از واکسین کردن اطفال شان انکار میکردند. اما اکنون بسیاری از آنها اطفال خود را واکسین میکنند.» © افغانستان عاری از پولیو /۱۴۰۳/ مرضیه فروتن
گامی بهسوی جامعهای عاری از پولیو
تلاشهای جاوید رووفی و همکارانش برای محو نمودن پولیو در هرات، نمونهای از تعهد و همبستگی برای ساختن آیندهای بهتر است.
با افزایش آگاهی عمومی و کاهش انکارها، امید میرود که روزی هیچ طفلی در افغانستان از نعمت واکسین پولیو محروم نماند و این مریضی برای همیشه از جامعه محو شود.
مرضیه فروتن، افغانستان عاری از پولیو