یک قربانی فلج اطفال: «اگر اطفال واکسین نشوند، به سرنوشت من دچار خواهند شد»
سعید زابلی
هلمند، افغانستان (۱۴ دلو ۱۴۰۲): «حدود ۳۰ سال پیش به دلیل عدم واکسین به بیماری پولیو/ فلج اطفال مبتلا شدم که دست و پای چپام را فلج کرد و زندگی من برای همیشه تباه شد.»
این سخنان یک باشنده ۳۴ ساله ولسوالی کجکی ولایت هلمند است که در سن چهار سالگی به بیماری فلج اطفال مبتلا و از همان طفولیت از لذت زندګی محروم شده است.
این شخص به نام احمدالله که با کمک امسا خود به سختی قدم بر میداشت، می گوید: «اگر پدر و مادرم در آن زمان غفلت نمی کردند و مرا واکسین میکردند، به این بیماری ناگوار مبتلا نمی شدم و بار جامعه نمی شدم.»
وی که پدر هفت اولاد (۴ فرزند و ۳ دختر) نیز است، ګفت که بیماری پولیو زندګی او را انقدر متاثر ساخته که نه تنها از تعلیم محروم شده بلکه نمیتواند کار کند و همیشه به کمک دیګران نیاز دارد.
او حین این سخن اه کشید و افزود: «بسیار سخت است که به وجود شکسته نیم درجن اولاد داشته باشی اما از مراقبت و آموزش انها عاجز باشی و با کمک دیګران فقط زنده نګه داشته ای.»
به گفته وی، اگر بیماری فلج اطفال توان فعالیت دست و پای اش نمی ګرفت، می توانست مانند سایر افراد سالم کار کند و وضعیت اقتصادی اش مثل الان بد نمی بود.
احمد الله که پدر هفت اولاد (۴ فرزند و ۳ دختر) نیز است، ګفت که بیماری پولیو زندګی او را انقدر متاثر ساخته که نه تنها از تعلیم محروم شده بلکه نمیتواند کار کند و همیشه به کمک دیګران نیاز دارد © افغانستان عاری از پولیو/ سعید زابلی
او می گوید، وقتی به وضعیت دردناک خود نګاه میکند همیشه به آینده اطفال کشور فکر می کند زیرا نمی خواهد زندگی آنها مانند او پر از رنج باشد.
وی افزود: «بیشتر اوقات با افرادی مواجه می شوم که طعمه باورهای نادرست شده اند و بچه های خود را واکسینه نمی کنند، همیشه به آنها می گویم اگر فرزندان تان را واکسینه نکنید به سرنوشت من دچار خواهند شد، می بینید که معلولیت مرا چقدر با رنج مواجه ساخته است.»
او می گوید علیرغم زندگی تلخ اش، خوشحال است که بسیاری از مردم منطقه خود را – که از واکسین خودداری میکرد – تشویق کرده است تا اولادهای خود را واکسینه کنند و را از بیماری پولیو نجات دهند.
بشیر احمد ۲۵ ساله، باشنده این منطقه – که خود را همسایه احمدالله معرفی کرد – ګفت که نامبرده دوست صمیمی او است، اما وضعیتش همیشه او را آزار می دهد.
احمدالله می گوید: «اگر پدر و مادرم در آن زمان غفلت نمی کردند و مرا واکسین میکردند، به این بیماری ناگوار مبتلا نمی شدم و بار جامعه نمی شدم.» © افغانستان عاری از پولیو/ سعید زابلی
او افزود، به عنوان یک انسان همیشه آرزو می کند که اگر پدر و مادر احمدالله غفلت نمی کردند و او را در طفولیت واکسینه میکردند، هر گز به فلج اطفال مبتلا نمی شد.
وی با اشاره به دوست خود گفت، متأسفانه فلج اطفال درمانی ندارد اما تنها راه پیشگیری اش دو قطره واکسین است، بنا بر این وظیفه هر پدر و مادر است که فرزندان خود را به طور مرتب واکسینه کنند تا از این بیماری نجات پیدا کند.
داکتران نیز همین را می گویند و می افزاید که ویروس پولیو آینده اطفال را تهدید می کند و تنها راه پیشگیری آن دو قطره واکسین است.
عبدالرحیم اندر یک تن از داکتران این منطقه ګفت: «در واکسین اطفال باید سهل انگاری نشود، همه اطفال زیر پنج سال باید در هر مرحله کمپاین واکسینه شوند.»
مولوی عبدالله عالم دین با تایید گفته های داکتران می گوید، بر اساس رهنمودهای اسلامی، انجام اقدامات وقایوی در برابر بیماری ها یک ضرورت و مسولیت مهم است که یکی از این اقدامات واکسیناسیون است.
او می گوید، برای والدین لازم است تا در هر کمپاین دو قطره واکسین به اطفال خود بدهد تا از بیماری خطرناک فلج اطفال نجات پیدا کند.