کودکان عشایری در معرض خطر بالای فلج اطفال هستند
جنوب شرقی افغانستان، جولای 2021 – در دشتهای وسیع ولایت پکتیا، خانوادههای کوچی در اردوگاه دولت زی مستقر شدهاند که به دلیل آفتاب داغ و درخشان به سختی از افق دیده میشود. از آغاز تابستان، خشکسالی در این مناطق تشدید شده و با افزایش ترس از ناامنی، جوامع مجبور به اسکان در کمپ ها شده اند که راه دوری از خدمات بهداشتی است. بهداشت ضعیف و دسترسی به آب آشامیدنی تمیز ترسناک است و کودکان عشایری را در معرض خطر ابتلا به ویروس فلج اطفال قرار می دهد.
بلوچ خان، یکی از بزرگان قومی کوچی در منطقه دولت زی ولایت پکتیا از چالش های جامعه برای تیم نظارتی کمپین فلج اطفال می گوید که در جریان کمپین های ملی اخیر فلج اطفال از اردوگاه بازدید کرده اند.
آقای بلوچ خان، که همچنین واکسیناسیون فلج اطفال را در جامعه ترویج می کند، گفت: “کودکان این کمپ نه تنها در معرض خطر فلج اطفال هستند.” اما با کمبود آب و بهداشت نامناسب، کودکان در معرض ابتلا به بیماریهای دیگری مانند اسهال هستند که ممکن است منجر به سوء تغذیه و کاهش ایمنی در برابر فلج اطفال شود.
اگرچه نوارهای صابون و سایر بستههای بهداشتی در سال 2020 بین خانوادههای عشایری با هدف افزایش اقدامات حفاظتی کووید-19 توزیع شد، جامعه به شدت به مداخله نیازهای اساسی بیشتر نیاز دارد.
تیم پولیو که کمپین های فلج اطفال را در اردوگاه دولت زی در ولایت پکتیا در ژوئن 2021 نظارت می کنند © NEOC/Merjan
در بازدید از کمپ های عشایری، تیم نظارت بر فلج اطفال مشاهده کردند که اکثر کودکان واکسینه شده اند، فقط تعداد کمی از آنها غافل شده اند اما در روزهای بازیابی واکسینه شده اند.
جناب خان توضیح داد: “هر وقت تیم های واکسیناسیون فلج اطفال می آیند، مطمئن می شوم که از تک تک چادرها بازدید می کنند تا همه کودکان زیر پنج سال را واکسینه کنند.” در گذشته، ما کودکانی داشتیم که بر اثر فلج اطفال فلج شده بودند و من میخواهم اطمینان حاصل کنم که این اتفاق دیگر تکرار نمیشود.»
واکسیناسیون کودکان کوچی در اردوگاه دولت زی در ولایت پکتیا در جریان کمپین ملی فلج اطفال در ژوئن 2021 ©NEOC/Merjan
جابجایی بالای جمعیت همیشه چالشی برای برنامه فلج اطفال، به ویژه در ردیابی و واکسیناسیون کودکان در هر دور مبارزاتی بوده است. این توضیح می دهد که چرا موارد فلج اطفال ویروس وحشی فلج اطفال (WPV1) در جنوب شرق از 2 مورد در سال 2019 به 6 مورد در سال 2020 افزایش یافته است. و تا اوت 2021، یک مورد فلج اطفال در اوایل سال در ولایت غزنی تایید شده است – تنها مورد فلج اطفال WPV1 است. در کشور.
برنامه فلج اطفال از طریق استراتژی های واکسیناسیون مناسب، نقشه برداری از جابجایی جمعیت و استقرار تیم های حمل و نقل فلج اطفال در مسیرها و مناطق اسکان آنها، تمرکز خود را بر کودکان عشایر افزایش داده است. با این حال، تقویت همکاری بین بخشی با سایر سازمان هایی که با این جوامع کار می کنند، کلید اصلی مقابله با چالش های پیش روی جمعیت عشایری است.