افغانستان دومین کمپاین ملی واکسیناسیون فلج اطفال را در سال 2021 راه اندازی کرد
کابل، 29 مارس 2021 – دومین کمپاین ملی واکسیناسیون فلج اطفال در سال 2021 امروز توسط وزارت صحت عامه افغانستان با همکاری یونیسف و سازمان بهداشت جهانی (WHO) راه اندازی شد. تقریباً 9.9 میلیون کودک زیر 5 سال در طول کمپین 5 روزه در سراسر کشور به جز مناطق معدودی به دلیل شرایط آب و هوایی شدید یا محدودیت های دسترسی مرتبط با امنیت، علیه فلج اطفال هدف قرار خواهند گرفت. در این کمپین یک دوز مکمل ویتامین A نیز برای کودکان 6 تا 59 ماهه تجویز خواهد شد. این به ایجاد ایمنی عمومی در بین کودکان مستعد برای محافظت از آنها در برابر فلج اطفال و سایر بیماری ها کمک می کند.
داکتر گفت: «اگرچه تلاشهای شدید برای ریشهکن کردن فلج اطفال ادامه دارد، اما ادامه ممنوعیت تحمیل شده از سوی طالبان در کمپاین واکسیناسیون فلج اطفال خانه به خانه در برخی مناطق کشور منجر به ایجاد شکاف ایمنی در میان کودکان شده است و قطع انتقال فلج اطفال را دشوار میکند». وحید مجروح سرپرست وزارت صحت عامه می گوید: «تقریباً 3.3 میلیون کودک در مناطقی که این ممنوعیت ها وجود دارد، مکرراً از واکسن فلج اطفال در هر دور از کمپاین محروم می شوند که این امر باعث افزایش موارد فلج اطفال در سراسر کشور به ویژه شده است. سرپرست وزارت صحت عامه گفت: اگر واکسیناتورها و کارکنان صحی ما بتوانند به هر کودکی دسترسی پیدا کنند، میتوانیم فلج اطفال را در مدت زمان کوتاهی کنترل و ریشهکن کنیم.
بدون دسترسی به کودکان در مناطقی که برنامه برای مدت طولانی غیرقابل دسترس بوده است، جلوگیری از شیوع فلج اطفال دشوار خواهد بود. دکتر داپنگ لو، نماینده سازمان جهانی بهداشت در افغانستان گفت: “سازمان جهانی بهداشت به طور فزاینده ای نگران کاهش مصونیت در برابر فلج اطفال در جمعیت مناطقی است که کمپین های خانه به خانه ممنوع است.” همه طرف ها باید به بی طرفی مداخلات بهداشتی احترام بگذارند. وی افزود: دسترسی بدون مانع به کودکان با واکسیناسیون حیاتی و سایر خدمات ضروری بهداشتی تنها راه جلوگیری از فلج اطفال و سایر شیوع است.
در سال 2020، در مجموع 56 مورد فلج اطفال ناشی از ویروس فلج اطفال نوع 1 وحشی و بیش از 300 مورد cVDPV نوع 2 گزارش شده است. تاکنون در سال 2021 یک مورد ناشی از ویروس فلج اطفال وحشی نوع 1 و 23 مورد cVDPV نوع 2 در مناطق عمدتاً صعب العبور کشور گزارش شده است.
اختلالات موجود در ایمن سازی های حیاتی ناشی از درگیری های فعال و ممنوعیت کمپین های فلج اطفال در بخش های خاصی از کشور، تا 5 دور از کمپین های واکسیناسیون فلج اطفال را به تاخیر انداخته است. با این حال، برنامه همچنان متعهد به اتمام کار است و به نوآوری برای غلبه بر چالش ها ادامه می دهد. علیرغم موانع ناشی از همه گیری کووید-19 و ناامنی، بیش از 7400000 دوز واکسن فلج اطفال در سال 2021 تجویز شده است.
آلیس آکونگا، معاون نماینده یونیسف گفت: “تحت رهبری وزارت صحت عامه، یونیسف متعهد به ریشه کن کردن فلج اطفال در افغانستان و دادن بهترین شروع زندگی به هر کودک است.” معاون یونیسف گفت: سال 2021 در سراسر کشور آغاز خواهد شد – نه تنها واکسیناسیون کودکان در برابر بلای فلج اطفال بلکه تقویت ایمنی آنها در برابر سایر بیماری ها از طریق تهیه مکمل های ویتامین A.
در حال حاضر افغانستان و پاکستان تنها دو کشور بومی فلج اطفال در جهان باقی مانده اند. دولت، سازمان جهانی بهداشت، یونیسف و شرکای بهداشتی فوراً خواستار تلاش مشترک برای اطمینان از دسترسی ایمن به واکسیناسیون همه کودکان در مناطق دشوار و مستعد درگیری هستند. هر افغان نقشی در پایان دادن به فلج اطفال در افغانستان دارد.
برای اطلاعات بیشتر:
مرجان راکش
مسئول ارتباطات،
وزارت صحت عامه NEOC افغانستان
ایمیل: rasekh2009@gmail.com
تلفن +93 0702825101/ +0788412525