پیروزی نواب خان؛ مبارزه با پولیو و شروع یک راه جدید زندگی
پکتیکا، افغانستان (۱۴ میزان ۱۴۰۳) – ۳۲ ساله نواب خان هڅاند، باشنده قریه زمری کوت ولسوالی یوسف خیل ولایت پکتیکا در سن شش ماهگی به فلج مبتلا شد؛ این مرض بد مسیر زندگی وی را تغییر داد و او را با محدودیت های جسمی وفزیکی زیادی مواجه کرد.
نامبرده به گفته پدر و مادرش ماجرای مبتلا شدن به فلج را اینگونه بیان می کند: «من طفل شش ماهه بودم که به مرض فلج گرفتار شدم، در آن زمان در منطقه ما کمپاین واکسین پولیو وجود نداشت و به امکانات و تسهیلات صحی دسترسی نداشتیم، بنابراین من از واکسین محروم شدم و به مرض پولیو یا هم فلج مبتلا گردیدم».
وی می افزاید که خانواده اش تمام تلاش های خود را برای تداوی معلولیت وی نموده اند او را به شفاخانه های زیادی بردند، اما متاسفانه که مرض پولیو درمان ندارد و برای همیش به معلولیت مبتلا شد.
وی با کشیدن آه سرد گفت: «هر دو پایم را فلج دائمی زده، اما با گذشت زمان پای راستم پنجاه درصد بهبود یافته، اما پای چپم کاملا فلج می باشد».
او به دلیل معلولیت در دوران تحصیل از مکتب تا پوهنتون با مشکلات و سختی های زیادی روبرو گردیده؛ زیرا رفت و برگشت و سایر فعالیت های فزیکی برایش سخت بود.
این سختی ها نه تنها او را تحت فشارهای جسمی قرارداد؛ بلکه بر وضعیت روحی او نیز تأثیر گذاشته بود او در انجام فعالیت های روزمره به کمک دیگران نیاز داشت که در نتیجه به موقعیت اجتماعی او آسیب می رساند.
۳۲ ساله نواب خان هڅاند ، باشنده قریه زمری کوت ولسوالی یوسف خیل ولایت پکتیکا در سن شش ماهگی به فلج مبتلا شد؛ این مرضِ بد مسیر زندگی وی را تغییر داد و او را با محدودیت های جسمی وفزیکی زیادی مواجه کرد.©افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ رحمت الله مرجانخېل
اما نواب با وجود مشکلات تحصیلات خود را در پوهنځې تعلیم و تربیه پوهنتون ننگرهار با حمایت و همکاری خانواده اش به پایان رساند که اراده قوی و اعتماد به نفس والای او را نشان میدهد.
نواب خان دو همسر و سه پسر دارد که برای ساختن آیندهٔ بهتر آنها تلاش و بسیار کار می کند و در حال حاضر یک شرکت توریستی و سیاحتی در بازار ولسوالی خود دارد.
او می گوید که اگرچه مریضی پولیو او را معلول نموده و با محدودیت های فزیکی و جسمی روبه رو کرده است، اما عزم و ارادهٔ خود را از دست نداد، بلکی تعلیم کرد و با کمک تحصیل خویش امروز صاحب یک شرکت است و از این طریق به خانوادهٔ خود رزق حلال پیدا می کند.
نامبرده می افزاید: «واکسین پولیو یگانه راه محافظت آیندهٔ بهتر اطفال است، اگر من در کودکی واکسین می شدم زندگی ام خیلی متفاوت میبود، من به تمام خانوادها این پیام را میدهم که فرزندان خود را از واکسین ضد پولیو محروم نکنند، این یک گام کوچکی است که می تواند شادی و سلامتی را برای یک عمر تضمین کند».
حاجی ظریف خان برادر بزرگ نواب خان می گوید با وجود اینکه برادرش را مریضی پولیو گرفته، اما با عزم و ارادهٔ خود آثار منفی پولیو را شکست داده است.
نواب خان می گوید که اگرچه مریضی پولیو او را معلول نموده و با محدودیت های فزیکی و جسمی روبه رو کرده است، اما عزم و ارادهٔ خود را از دست نداده، بلکه تعلیم کرد و با کمک تحصیل خویش امروز صاحب یک شرکت است و از این طریق به خانوادهٔ خود رزق حلال پیدا می کند. © افغانستان عاری از پولیو/ ۱۴۰۳/ رحمت الله مرجانخېل
وی می افزاید: زمانی که نواب خان در کودکی به مریضی فلج مبتلا شد همه خانواده نگران او بودند، اما او به مکتب و پوهنتون رفت، درس خواند و اکنون صاحب یک کار و بار خوب است.
وی از مردم می خواهد و می گوید که هرگز از راجع به سلامتی فرزندان خود غافل نشوند، وظیفه هر خانواده است که فرزندان خود را بشمول پولیو در برابر همه امراض دوران کودکی واکسین کنند، در غیر آن صورت آیندهٔ آنها با سختی ها و رنج ها روبرو خواهد شد.
محمد یاسین یکی از دوستان نزدیک نواب خان جنبه الهام بخش زندگی او را چنین بیان می کند: «اگر نواب خان در طفولیت واکسین می شد، امروز معلول نمی بود، اما تحصیل، فرصت های جدیدی را برای او فراهم کرد و مشکل معلولیت او را کاهش داد».
واکسین پولیو برای محافظت از آینده بهتر کودکان یک گام کوچک است، اما در عین زمان بسیار حیاتی است، بنابراین هر پدر و مادری مسئولیت دارد که فرزندان خود را به وقت معین واکسین کنند.
واکسین نه تنها از فلج جلوگیری می کند، بلکه زندگی سالم و مرفه را برای کودکان تضمین می کند. نواب خان که خودش نیز بر این مرض مبتلا بوده و با اثرات بد آن زندگی می کند از مردم می خواهد که هرگز فرزندان خود را از واکسین محروم نکنند تا نسل های آینده از خطر فلج مصئون بمانند.
رحمت الله مرجانخیل، افغانستان عاری از پولیو